SPORT 30 mai 2019

Premieră covăsneană: A.C.S. Ciprian Sfântu Gheorghe obține medalii la Cupa Europeană de Înot de la Paris

de Covasna Media | 385 vizualizări

A.C.S. Ciprian Sfântu Gheorghe a participat la Cupa Europeană de Înot ce a avut loc la Paris. Acest concurs, certificat de către Federația Franceză de Înot, a avut loc în parteneriat cu Comitetul Regional pentru Înot (LIFN), Comitetul Departamental Paris (CD75), Orașul Paris și Regiunea Ile-de-France, fiind una dintre cele mai populare competiții și fiind deschisă pentru înotătorii afiliați unei Federații Europene recunoscute de Liga Europeană de Natație (LEN).

Cupa Europeană de Înot a 11-a ediție, s-a desfășurat în perioada 25 - 26 mai 2019, la piscina olimpică Georges Vallerey din Paris.

Așa cum ne-a obișnuit, acest club sportiv, reprezentativ pentru orașul nostru, a impresionat și de această dată, dând dovadă de sportivitate, camaraderie, eficiență, excelență, toate fiind răsplătite prin medaliile obținute.

Vorbim de o competiție acerbă, în Europa, unde cei care au adus glorie orașului nostru și nu numai, sunt:

Artene Maria Raluca, bursieră „Dr. Bock Industries 2018/2019“, elevă a Colegiului Național „Mihai Viteazul” a cucerit locurile II și III la senioare /open obținând astfel medalia de argint la proba de 100m spate cu timpul 1’09”29 finala A, 1”09”82 în serii/calificări și medalia de bronz la proba de 50m spate cu timpul 32”07 finala A, 32”20 în serii/calificări;

Barabás András, elev al Colegiului Național „Mihai Viteazul” a cucerit două locuri II la juniori obținând astfel medalii de argint în probele: 50m fluture cu timpul 27”44 finala A, 27”23 în serii/calificări și 50 m liber cu timpul 26”00 finala B, 26”10 în serii/calificări, iar la 100m liber reușind să se claseze pe locul VI cu timpul 57”62 finala B, 56”85 în serii/calificări (nou record personal);

Gyenge Attila, elev al Liceului Teoretic Mikes Kelemen a obținut la juniori locul VII în proba 50m bras, cu timpul 35”38 finala B, 34”94 în serii/calificări și locul 20 la proba 50m liber, cu timpul 27”67 (nou record personal).

Antrenorul senior Ciprian Grosu a declarat: „Prestația sportivilor mei nu poate decât să mă bucure enorm, sunt extrem de mândru de ei. Rezultatele obținute reprezintă concretizările vizibile ale muncii depuse în ani de zile, seriozitatea de care dau și dăm dovadă, orele, zilele şi miile de km. parcurşi împreună cu aceşti tineri, în bazin. Avem performanţe minunate, demne de laudă, cu care ne mândrim pe plan local, național şi pentru care suntem apreciaţi pe plan internaţional. Pe această cale țin să le mulțumesc părinţilor pentru susținere şi sponsorului nostru: Bertis S.R.L.”.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.