SPORT 3 octombrie 2008

PPZ Army, locul 6 la balcaniada de la Praga

de Covasna Media | 1045 vizualizări
Clubul de paintball PPZ Army din Sfântu-Gheorghe a ocupat locul 6 la Campionatul Balcanic de la Praga, Cehia. La competiţie au participat aproximativ 80 de echipe din 15 ţări. De la noi din ţară au participat patru echipe, printre care şi echipa din Sfântu-Gheorghe care a fost formată din Hajnal Attila, Szabolcs Szafta, Ferencz Santa, Răzvan Toma şi Vlad Pescaru. Cei cinci s-au întors din Cehia cu capul sus şi mândri de rezultat, fiind pentru a doua oară când participă la o astfel de competiţie, prima fiind în primăvară la Istanbul, Turcia. Competiţia de la Praga s-a desfăşurat pe patru divizii, Divizia I, Divizia II, C5 şi Pro. Echipa din Sfântu-Gheorghe a dat piept cu alte 10 echipe şi a câştigat patru meciuri, dar şi din restul meciurilor a reuşit să adune puncte

Clubul de paintball PPZ Army din Sfântu-Gheorghe a ocupat locul 6 la Campionatul Balcanic de la Praga, Cehia. La competiţie au participat aproximativ 80 de echipe din 15 ţări. De la noi din ţară au participat patru echipe, printre care şi echipa din Sfântu-Gheorghe care a fost formată din Hajnal Attila, Szabolcs Szafta, Ferencz Santa, Răzvan Toma şi Vlad Pescaru. Cei cinci s-au întors din Cehia cu capul sus şi mândri de rezultat, fiind pentru a doua oară când participă la o astfel de competiţie, prima fiind în primăvară la Istanbul, Turcia. Competiţia de la Praga s-a desfăşurat pe patru divizii, Divizia I, Divizia II, C5 şi Pro. Echipa din Sfântu-Gheorghe a dat piept cu alte 10 echipe şi a câştigat patru meciuri, dar şi din restul meciurilor a reuşit să adune puncte reuşind să elimine din adversari. Căpitanul echipei, Attila Hajnal, se declară mulţumit de rezultatul obţinut, dar spune că pentru a obţine un rezultat şi mai bun este nevoie de mult mai multe antrenamente care sunt costisitoare.

Au nevoie de sponsori

Pentru a putea face performanţă, echipa de paintball are nevoie şi de sprijin financiar, deoarece antrenamentele sunt foarte costisitoare şi nu le pot desfăşura foarte des. Ce îi încurcă pe cei cinci sunt bilele, care doar o cutie poate ajunge la 70-80 euro, iar la un antrenament se consumă mai mult de o cutie. „Nu reuşim să găsim un sponsor ca să ne putem deplasa la mai multe turnee şi să putem face mai multe antrenamente” a mai spus căpitanul echipei. La campionatul de la Praga, cei cinci au scos din buzunarul lor aproape 2.000 de euro, bani pe care nu-i pot cheltui la fiecare concurs.

Nu sunt competiţii naţionale

Din cauza costurilor foarte ridicate ale echipamentului şi bilelor, foarte multe cluburi de paintball din ţară s-au retras, rămânând doar patru. Din aceste motive, în acest an nu s-a desfăşurat nici o competiţie naţională de paintball, iar anul trecut din şase etape ale Campionatului Naţional de Paintball s-au desfăşurat numai două. Din cauza lipsei acestor campionate naţionale, cluburile româneşti nu prea au ocazia să se întâlnească decât la competiţile internaţionale.

Viorel Iordan

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Paintball, 17 octombrie 2008
Eu zic ca nu nu am pierdut,am cistigat Da e placut sa fii pe podium ca invingator dar de pinde din ce punct de vedere vezi cistigul...
grafvision, 17 octombrie 2008
[kaltura-widget wid="2oejo8lsz0" size="comments" /]
grafvision, 17 octombrie 2008
Bravo baieti...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.