SPORT 5 martie 2020

Petrolul - Sepsi OSK 0-1! Au fost scandări xenofobe?

de Covasna Media | 6292 vizualizări
Sursa foto - Facebook @osksepsi
Sursa foto - Facebook @osksepsi

Mai întâi să povestim un pic meciul din sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, disputat pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești. Sepsi OSK Sf. Gheorghe s-a impus cu 1-0 în fața celor de la Petrolul Ploiești, printr-un gol înscris de Dumiter, cu capul, la o centrare de pe dreapta a lui Carnat. A fost singurul gol al meciului, așadar Sepsi OSK a bifat cea mai mare performanță din istoria clubului, calificându-se în semifinalele Cupei României.

Momente încinse au avut loc pe finalul meciului. Portarul nostru, Niczuly Roland, a tras de timp în minutul 89, echipa fiind în avantaj. El a acuzat că ar fi fost lovit cu monezi și brichete de fanii ploieșteni aflați la peluza din spatele său. A căzut la sol, a întârziat cât a putut de mult reluarea jocului, astfel că a luat cartonaș galben de la arbitrul argeșean Iulian Călin. Trebuie spus că Niczuly mai încercase această metodă în repriza secundă, însă toți marii portari o fac. Cavalerul fluierului nu s-a lăsat impresionat și, după ce i-a dat galben goal-keeper-ului nostru, a făcut semn că jocul poate continua.

În acel moment, suporterii ploieșteni au început să strige, provocator, ”Ungaria, ne sugeți p...a”. Brigada de arbitri a considerat că sunt scandări xenofobe și a oprit jocul temporar, cum scrie la regulament, pentru 10 minute. Jocul s-a reluat, a continuat cu prelungirile rămase, iar Sepsi OSK s-a impus cu 1-0, calificându-se. 

Trebuie însă menționat și că pe parcursul meciului fanii noștri au fost ușor iritanți, provocatori, scandând ”Ria, Ria Hungaria”. Poate dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat...

În fine, acest aspect nu scuză gestul lipsit de eleganță și de decență al prahovenilor. Brigada de arbitri a acționat corect, jocul s-a reluat și s-a terminat, Sepsi OSK s-a calificat. Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal urmează să judece cazul și să ia măsurile care se impun.

Sepsi OSK va merge iarăși la Ploiești, la finele săptămânii, în campionat, pentru partida cu Chindia Târgoviște, din play-out. Să ne așteptam la un comportament ostil al tribunei prahovene? Foarte posibil.

Numai că Sepsi OSK Sf. Gheorghe, o spunem tuturor, este echipă românească și evoluează în campionatul României. Dacă va ajunge în cupele europene ea va reprezenta România, dă jucători la loturile naționale ale României și a contribuit la calificarea naționalei României, istorică, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În pofida etniei maghiare care, să recunoaștem, este o marcă de valoare și de originalitate a zonei noastre....

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.