SPORT 19 februarie 2018

Peste 70 de copii întorsureni, educați pentru un mod de viață sănătos

de Iulia Drăghici - Taraș | 651 vizualizări

În cadrul programului Asociației Sportive „Ciucaș”, cei mici fac mișcare prin zăpadă

Frigul și gripa nu îi sperie pe cei 74 de copii din zona Întorsurii Buzăului, care înfruntă la pas, de trei ori pe săptămână, încă din ianuarie, dealurile acoperite de zăpadă din oraș. Activitatea, care este o tradiție încă din 2003, este desfășurată de Asociația Sportivă „Ciucaș”.

Copii cu vârste între 5 și 15 ani se antrenează, de trei ori pe săptămână, pe dealurile înzăpezite și terenurile accidentate din zona Întorsura Buzăului, într-un program de pregătire de iarnă al Asociației „Ciucaș”. Din 2003 încoace, antrenamentele de iarnă s-au derulat fără pauză, în principal datorită beneficiilor pe care mișcarea aceasta le aduce stării de sănătate a copiilor și tinerilor care participă la program. Este vorba în primul rând de oxigenare prin mișcarea în aer liber, creșterea rezistenței sau rodarea și întărirea articulațiilor prin mersul și alergarea pe teren accidentat, spune coordonatorul activității, Constantin Iagăr.

„E o activitate cu nenumărate beneficii pe care o derulăm voluntar din 2003, în fiecare an. Ne antrenăm pe dealurile din zona Întorsurii Buzăului. E vorba de 10 – 15 ședințe pe iarnă. De obicei începem la sfârșitul lui ianuarie și terminăm în martie. Facem totul în regim de voluntariat. Ne mai ajută sponsori din zonă cu fonduri pentru a achiziționa ceaiuri, pe care le servim copiilor după antrenamente”, ne-a spus antrenorul AS Ciucaș, Constantin Iagăr, care a adăugat că scopul activității nu este cel de a crea neapărat performanță, ci de a promova sportul de masă și de a crește generații sănătoase de copii.

Printre partenerii activității din acest an se numără persoanele fizice, Florin H. și Vlad M., respectiv Consiliul Local și Primăria Întorsura Buzăului, care pune la dispoziția participanților vestiarele încălzite ale sălii de sport „Valeriu Bularca”.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.