SPORT 24 iulie 2023

Peste 4,5 milioane de lei – bugetul clubului Sepsi-SIC Sf. Gheorghe pentru sezonul competiţional 2023-2024

de Agerpres | 920 vizualizări

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a alocat Asociaţiei Clubul Sportiv Sepsi-SIC din Sfântu Gheorghe peste 4,5 milioane de lei din bugetul judeţului pentru participarea echipelor de juniori şi seniori la competiţiile interne şi internaţionale în sezonul 2023-2024, precum şi pentru organizarea de evenimente şi competiţii sportive.

Din suma totală de 4.503.590 de lei, 2.049.089 de lei sunt prevăzuţi pentru anul 2023, iar 2.454.501 lei, pentru anul viitor.

Potrivit preşedintelui clubului Sepsi-SIC, Ambrus József, activitatea grupării se extinde cu o nouă secţie, pe lângă baschet, handbal, lupte, tenis de masă şi ciclism, fiind înfiinţată şi o echipă de fotbal în sală.

„Ne îndreptăm spre cel de-al 12-lea sezon. (...) Noua noastră secţie, echipa de futsal (fotbal în sală), va participa în Divizia A şi va concura şi în campionatul pentru categoria de vârstă sub 19 ani. Echipa se bazează exclusiv pe jucători locali, dar totuşi ne propunem să obţinem cel mai bun clasament posibil în campionat. În handbal, am înregistrat progrese, deoarece echipa noastră mai mare concurează acum în Divizia A din România sub numele de Sepsi-SIC, iar echipa noastră de juniori continuă să existe. În tenis de masă, jucătorii noştri reprezintă clubul în Superligă. Acordăm, de asemenea, o atenţie deosebită dezvoltării tinerelor talente. Scopul rămâne acelaşi, de a obţine medalii. Avem aşteptări mari în lupte, deoarece ambii noştri sportivi au potenţialul de a obţine cote olimpice pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Ciclistul nostru are, de asemenea, şansa de a se califica la Jocurile Olimpice, dar pentru aceasta este necesară participarea la Campionatele Mondiale şi acumularea suficientă de puncte pe parcursul sezonului”, a scris Ambrus pe pagina de Facebook.

Acesta a mai menţionat că secţia de baschet va începe sezonul cu 10 echipe de juniori, iar unul dintre principalele obiective este ca echipa de senioare să se menţină în topul baschetului feminin, în ciuda faptului că o parte dintre jucătoare au plecat la clubul din Constanţa.

„Avem aceleaşi aşteptări de la echipa de seniori, ne propunem să urcăm pe cea mai înaltă treaptă a podiumului atât în campionatul intern, cât şi în Cupa României, şi dorim să avansăm cât mai departe în competiţiile internaţionale. (...) Din componenţa noastră anterioară, mai multe jucătoare au decis să-şi continue cariera în oraşul de pe litoral”, a mai scris preşedintele clubului Sepsi-SIC pe reţeaua de socializare. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.