SPORT 28 aprilie 2018

Peste 420 de persoane au alergat la Zilele Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1201 vizualizări

Participanții celei de-a 28-a ediție Zilei de alergare „Gall Lajos” au avut între 4 și 84 de ani

Zilele Sfântu Gheorghe vin negreșit anual cu câte o nouă ediție a deja celebrului concurs de alergare „Gál Lajos”, organizat de cercul cu același nume. Început cu un an înaintea zilelor orașului, cursa a ajuns în acest an la a 28-a ediție și a reunit la start tineri și bătrâni deopotrivă, cu vârste între 4 și 84 de ani.

Cei peste 420 de participanți, din peste 30 de localități, atât din țară, cât și din străinătate, au profitat de vremea bună, de soarele de vară și în uralele susținătorilor și-au dus la bun sfârșit misiunea de a alerga în jurul centrului reședinței de județ.

Concursul de alergare pe șosea s-a derulat pe două distanțe,  în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, a fost împărțit pe două categorii, 1000 de metri – pentru cei mai tineri și cei mai în vârstă, respectiv 3 kilometri pentru cei de vârste mijlocii.

Am avut un timp splendid, cu 215 participanți la prima cursă și 212 la a doua cursă. Am avut 17 categorii de vârstă, de la sub 4 ani, până la peste 80 la bărbați, iar la femei am avut 15 categorii sub 7 ani, până la peste 80 de ani. Cei mai tineri concurenți au avut 4 ani, iar cei mai în vârstă 84 de ani. Nu am numărat, dar precis concurenți au fost din peste 30 de localități din țară, dar și din străinătate – Ungaria și Statele Unite. Scopul acestui concurs este popularizarea alergării și să dăm loc să concureze într-un cadru organizat sportivilor, mai tineri, mai în vârstă, la distanțele pe care le pot parcurge”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, președintele Cercului de alergare „Gáll Lajos”, CSUTAK TAMÁS.

În videoclipul următor vezi și declarațiile celor mai în vârstă dintre participanți, de 84 de ani.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.