SPORT 13 decembrie 2018

Performanțele celor mai buni sportivi, încununate la Gala CSM

de Covasna Media | 1046 vizualizări

Clubul Sportiv Municipal a organizat un eveniment special la aniversarea de 45 de ani

Cei mai buni sportivi ai Clubului Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe au fost premiați miercuri, 12 decembrie a.c., în cadrul Galei Sportive CSM. Evenimentul a avut loc în restaurantul Orhideea din reședința de județ. Premiile au fost decernate sportivilor care au atins cele mai înalte performanțe pe parcursul anului 2018 din cadrul celor șase secții ale clubului. Pe lângă sportivi, au fost premiați și antrenorii, fără de care performanța nu ar fi posibilă.

Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe adună și selectează cei mai buni sportivi din județ, pe care apoi îi ghidează și îi antrenează pentru a obține rezultate deosebite. Anul acesta Clubul se mândrește inclusiv cu medalii la campionate mondiale și la campionate europene, atât la juniori, cât și la seniori.

Astfel, în cadrul Galei CSM, peste 60 de sportivi cu rezultate deosebite ai clubului CSM Sfântu Gheorghe, dar și viitoarele speranțe ale sportului din județ au primit diplome de excelență și premii în bani.

„S-au premiat cei mai buni dintre sportivi. Sumele pe care le-au primit le-am ales noi ca și antrenori, toți am avut o sumă fixă - 2.100 de lei și am împărțit-o în funcție de valoarea sportivului. Această sumă este în afară de primele pe care ei le-au primit pentru rezultatele obținute. Eu sunt mulțumit de cum a ieșit evenimentul. Am hotărât ca la Gala Sportivă, din cei peste 200 de sportivi să vină doar sportivii cu rezultate naționale sau mai mult. Deci toți sportivii care sunt aici în sală, sunt cu rezultate la campionatele naționale”, ne-a declarat directorul CSM Sfântu Gheorghe, Petru Olteanu.

Acesta a mai adăugat că pentru sportivi, această Gală reprezintă o confirmare și o încununare a muncii lor zilnice, iar referitor la planurile de viitor, directorul a subliniat că va face tot posibilul ca fiecare secție să se mândrească cu cel puțin 4 sportivi de valoare.

„Anul acesta obiectivul meu a fost ca să am 2 sportivi de performanță pe fiecare secție. Anul următor vreau neapărat să cresc la 4 sportivi. Gala de anul viitor încă nu știm cum va fi, eu sper să fie ceva mai nou, poate o să-i aduc pe toți sportivii CSM-ului și să-i premiez doar pe cei buni, să vadă unde pot să ajungă. (...) Eu zic că dintre cele 45 de CSM-uri  din țară, nu cred că suntem pe ultimul loc, cred că suntem chiar printre primele 10”, ne-a mai spus directorul.

CSM Sfântu Gheorghe există în peisajul sportiv românesc din 1973, astfel că un alt motiv de sărbătoare a fost și aniversarea celor 45 de ani de activitate.

Mátéfi Árpád, George Carcadia și Carol Șanta, foștii directori ai CSM Sfântu Gheorghe, cei care au adus clubul la nivelul la care este astăzi, au fost primii cărora le-au fost înmânate premiile.  

A urmat premierea celor mai de preț sportivi din cadrul celor 6 secții ale Clubului Sportiv Municipal: atletism, judo, jiu-jitsu, lupte libere, handbal și gimnastică.

„Mulțumesc sportivilor în primul rând pentru rezultate și pentru munca pe care o desfășoară. E o muncă titanică, cine nu știe poate să poftească la noi în sală să vadă cum muncim și în ce condiții și din păcate în ce frig în ultimul timp că n-avem căldură la Kós Károly și câteodată mă gândesc, sportivii ăștia ai noștri care își dau sufletul oare merită? Deci ar trebui și orașul să se mai implice un pic la sportul pe care îl practicăm noi. (...) Sper ca la anul dacă o să trăim și va fi cât de cât măcar ca anul acesta, atunci vom face rezultate și mai bune. Nu uităm că e an preolimpic, după care vine olimpiada. Deci am avea două fete care ar putea fi participante la Olimpiadă, sper să dea Dumnezeu”, a spus antrenorul secției de lupte libere,  Mátéfi Árpád.  

Tot la capitolul sportivi a fost premiat și Augustin Covaciu, legitimat la CSM Sfântu Gheorghe, un sportiv veteran care participă la competiții peste tot în țară și obține rezultate foarte bune la categoria Veterani 60+ la care participă.

„Vă mulțumesc mult că m-ați invitat alături de cei mai tineri sportivi din județul nostru. Sigur că eu sunt un sportiv mai aparte și ca vârstă și ca atitudine față de sport. Eu fac sport în primul rând pentru sănătate, să trăiesc mai mult și să pot să muncesc mai mult. Prin ceea ce am reușit să fac până acum mi-am demonstrat și am încredere că se poate forma organismul ca să fie mai rezistent, mai sănătos și mai bun de muncă”, a spus Augustin Covaciu.

În semn de respect și recunoștință, fiecare angajat al CSM Sfântu Gheorghe a fost premiat de conducerea clubului.

Rezultatele CSM Sfântu Gheorghe nu ar fi posibile fără sprijinul instituțiilor și oamenilor care susțin sportul în județul Covasna, au mai punctat organizatorii Galei, astfel că au fost acordate diplome de excelență tuturor celor care pe parcursul anilor au sprijinit performanța. Printre aceștia se numără prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, directorul DJST (Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret) Covasna, Marian Știopu, primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor, dar și alți conducători de instituții și sponsori implicați în activitatea CSM Sfântu Gheorghe.

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.