SPORT 20 noiembrie 2018

Performanțe istorice pentru România la Campionatele Mondiale de futnet

de Covasna Media | 706 vizualizări
Sursa foto - Facebook @futnet.ro
Sursa foto - Facebook @futnet.ro

La Sala Polivalentă din Cluj-Napoca s-au desfășurat, în perioada 16-18 noiembrie, Campionatele Mondiale de futnet, ediția cu numărul 12.

Echipa națională a României a avut o performanță peste așteptări. În finala mică de la proba de dublu, România s-a impus la mare luptă în fața spectaculoasei echipe din Coreea de Sud, cu scorul de 2-1 (7-11, 11-7, 12-10). Formația noastră a fost alcătuită din Alin Bălan, Florin Bozga și Tiberiu Osztian. 

La triplu, disputa pentru bronz cu sud-coreenii s-a repetat, numai că victoria băieților noștri a fost mult mai facilă, în minimum de manșe, 2-0 (11-7, 11-5). 

România a cucerit, astfel, două medalii de bronz la probe combinate, ceea ce nu s-a mai întâmplat de foarte mult timp. Mai mult, Alin Bălan, cel care practic a tras echipa după el, a fost desemnat de către specialiști drept cel mai bun jucător al Campionatelor Mondiale, prima astfel de distincție acordată vreodată unui sportiv român. 

Toate cele trei medalii de aur au revenit Cehiei, după finale foarte disputate contra Slovaciei. La naționala României nu au fost convocați jucătorii campioanei Tengo Salonta.

Cu amănunte referitoare la campionatul județean Covasna de tenis cu piciorul vom reveni în edițiile următoare.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.