SPORT 5 iulie 2019

Performanță în țara în care înotul este obligatoriu în școli

de Covasna Media | 904 vizualizări

Suedia, țara în care înotul este obligatoriu în școli, a dat de-a lungul timpului numeroși campioni modiali și olimpici la acest sport. Capitala Suediei - Stockholm este denumită și Veneția de Nord, datorită așezării sale pe 14 insule, care sunt legate între ele prin mai multe poduri.

Clubul Sportiv Stockholm Police Athletics înființat în anul 1912, an în care au avut loc și Jocurile Olimpice organizate în Stockhlom, a găzduit în perioada 28 - 30 iunie 2019 Cupa Summer Head 2019, la arena națională, în bazinul olimpic Eriksdalsbadet. Fiind o competiție cu tradiție în Suedia, aici s-au facut remarcați campioni mondiali și olimpici. La startul competiției s-au înscris peste 600 de sportivi din mai multe țări precum Estonia, Norvegia, Finlanda, România și Suedia.

România a avut o singură reprezentantă de la Asociația Club Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe, Raluca Maria Artene (16 ani), care concurat în probele 50m și 100m spate,  ocupând locul 4 în ambele probe la categoria open (16 +).

Antrenorul sportivei noastre, Ciprian Grosu a declarat: „Sunt mulțumit de locul ocupat de sportivă, este o performanță pentru sportul din Sfântu Gheorghe să ne clasăm în fața reprezentanților Suediei, o țară în care înotul este obligatoriu în școală, încă din clasa I-a. Mulțumesc în mod deosebit sponsorului nostru Compact S.R.L. (DEPO) pentru sprijinul acordat”.

(Sursă: comunicat Asociația Club Sportiv Ciprian)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.