SPORT 11 iulie 2022

Pe urmele CFR-ului

de Covasna Media | 739 vizualizări

Stadionul Francisc Neuman din Arad va rămâne, cu siguranță, un loc aparte în inimile suporterilor Sepsi OSK, pentru că îmbracă culorile alb și roșu, dar mai ales pentru că acolo s-a născut victoria din Supercupa României.

În 2011, când a început sezonul la capătul căruia CFR Cluj avea să obțină al treilea titlu de campioană, Sepsi OSK abia prindea contur. Poate că puțini și-ar fi imaginat ceea ce a urmat. Așa a fost și în cazul clujenilor, care au început ascensiunea în 2002, din Liga 3, iar șase ani mai târziu au cucerit titlul de campioană, un titlu așteptat de orașul de pe malurile Someșului mai mult de la Universitatea decât de la CFR. Dar, parafrazând un celebru citat, așa-i în fotbal.

Sepsi OSK a urcat treaptă cu treaptă, ajungând în Liga 1 în sezonul din care a început seria celor cinci titluri consecutive ale CFR-ului. În toți acești ani, covăsnenii au învins o singură dată. Și nu oricum, chiar acasă la campioana en-titre, cu un gol marcat de Safranko. Iar Safranko este dorit în continuare pe Sepsi Arena, doar că revenirea sa pare să întâmpine dificultăți. Dacă va reveni sau nu vom vedea, până atunci însă au venit Cosmin Matei și Mario Rondon, oamenii care au decis soarta ediției 2022 a Supercupei României. Ce ciudat este fotbalul... Cosmin Matei a venit de la o echipă retrogradată și a readus speranța, iar Mario Rondon a dat lovitura de grație fostei sale echipe, CFR Cluj.

Supercupa a adus a doua victorie pentru Sepsi OSK în partidele cu CFR Cluj, și acum privim deja către al șaselea sezon în care alb-roșiii vor evolua în primul eșalon valoric. CFR Cluj în șase ani a luat titlul. Meciul de pe Francisc Neuman să fie un semn ? Viitorul ne va răspunde, până atunci să ne bucurăm de fotbalul oferit de Sepsi OSK, poate cel mai tare brand made in Covasna.

Sursa foto: Facebook/Sepsi OSK

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.