SPORT 13 mai 2012

Patru medalii de AUR şi două de ARGINT! Performanţă incredibilă obţinută de România la Europenele de Gimnastică!

de Covasna Media | 451 vizualizări

România a câștigat duminică, la Campionatele Europene de la Bruxelles, medalii de aur la toate aparatele la care a avut gimnaste în competiție - sărituri, bârnă și sol.

Practic, fetele și-au valorificat toate șansele pe care le aveau în concurs și au obținut duminică, în decurs de mai puțin de o oră și jumătate, trei medalii de aur și două de argint.

Gimnastele Larisa Iordache și Cătălina Ponor au obținut medalii de aur, respectiv argint la sol.

Tot ele obținuseră anterior titlul de campioană și respectiv vicecampioană europeană la bârnă, însă ordinea pe podium a fost inversă - Ponor aur, Iordache argint.

O primă izbândă fusese adusă însă de Sandra Izbașa care a primit medalia de aur la sărituri.

România se întoarce cu 12 medalii de la Bruxelles

România a cucerit astfel 12 medalii europene la Bruxelles, după cum urmează: aur pe echipe la senioare, aur la senioare sărituri (Sandra Izbaşa), aur la bârnă pentru Cătălina Ponor, argint la bârnă pentru Larisa Iordache, aur la sol pentru Larisa Iordache, argint la sol pentru Cătălina Ponor, argint la junioare la sărituri (Alina Stănilă), bârnă (Andreea Munteanu), sol (Silvia Zarzu), bronz la junioare, pe echipe, la individual-compus şi sol (Andreea Munteanu).

Sâmbătă, echipa feminină de gimnastică a României, antrenată de Octavian Belu, Mariana Bitang, Lucian Sandu și formată din Diana Bulimar, Sandra Izbașa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache și Raluca Haidu, a cucerit titlul european la Bruxelles.

Echipa de gimnastică junioare a României s-a clasat miercuri pe locul trei, la Campionatele Europene de la Bruxelles, medalia de bronz fiind cea cu numărul 100 din palmaresul gimnasticii feminine juvenile româneşti, record continental. Antrenorii junioarelor sunt Cristian Moldovan, Lăcrămioara Moldovan și Gheorghe Orban.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.