SPORT 9 ianuarie 2018

Patru „acvile” de la Sepsi SIC Sf. Gheorghe

de Covasna Media | 1059 vizualizări

Staff-ul tehnic al echipei naționale de baschet feminin a României, coordonat de selecționerul Dragan Petricevic, a definitivat lista jucătorelor convocate pentru meciurile cu Finlanda (10 februarie, Helsinki) și Slovenia (14 februarie, Celje), contând pentru calificările la FIBA Women's EuroBasket.

Astfel, la reuniunea de pe 4 februarie, de la RIN Grand Hotel din Bucuresti, sunt așteptate 14 sportive, printre acestea numărându-se și patru jucătoare legitimate la Sepsi SIC Sf. Gheorghe:

Gabriela Mărginean (AGU Kayseri Spor Kulubu - Turcia)

Ashley Walker (Umana Reyer Venezia - Italia)

Sonia Ursu (1KS Sleza Wroclaw - Polonia)

Elisabeth Pavel (ZTE NKK - Ungaria)

Nora Demeter (PEAC-Pecs - Ungaria)

Annemarie Părău (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)

Ancuta Stoenescu (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)

Tünde Kilin (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)

Teodora Neagu (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)

Ioana Ghizila (Universitatea Cluj-Napoca)

Irina Părău (NBS Cluj-Napoca / Universitatea Cluj-Napoca)

Dora Ardelean (CS SCM Timisoara)

Gabriela Irimia (Olimpia Brasov)

Alexandra Dumitrache (Olimpia Brasov)

Spre deosebire de pregătirea din noiembrie 2017, antrenorii Dragan Petricevic si Attila Veres au decis să apeleze și la tânăra jucătoare Nora Demeter, care a început baschetul la KSE Tg. Secuiesc, aceasta fiind convocată în premieră la echipa națională de senioare, după ce, în campania precedentă de calificare la Campionatul European, sora ei, Hanna, a făcut parte din lotul largit al Romaniei.

"Experienta acumulată de Nora Demeter în campionatul maghiar - acolo unde ușor-ușor punctează în statistici - ne-a determinat să o considerăm pregătită pentru a lua contact cu echipa natională de senioare. E drept, ne lipsesc două jucătoare experimentate, Claudia Pop și Adina Stoiedin. Ambele sunt nerefăcute complet după accidentări mai vechi și, deși evoluează la echipele lor de club, nu o fac la un potențial de 100%. Am purtat discuții cu ambele, am consultat și dosarele lor medicale și am considerat că e bine să ne bazăm la echipa natională doar pe jucătoare complet apte pentru jocuri la cel mai înalt nivel. Totodată, întinerirea naționalei este absolut necesară, așa că e logic ca jucătoare tot mai tinere să-și găsească locul în lot, acolo unde, ajutate de cele experimentate, să reușească să realizeze în mod optim schimbul de generații de la echipa natională.

Apropo de jucătoarele experimentate, mă bucură disponibilitatea acestora, fără echivoc, pentru participarea la acțiunile echipei reprezentative a țării lor. Experiența lor și entuziasmul tinerelor mă determină să cred că în continuare România va putea juca un baschet de calitate", a declarat selecționerul Dragan Petricevic pentru frbaschet.ro, site-ul official al Federației Române de Baschet.

Acvilele se vor antrena la Arena de Baschet din Capitală pana pe 9 februarie, atunci când vor decola către Helsinki, urmând să joace contra țării-gazdă a doua zi, de la ora 14:00.

Duminică 11 februarie, tricolorele vor zbura către Timișoara, via București. Pe malul Begăi, tricolorele vor efectua două antrenamente, urmând ca apoi să efectueze deplasarea în localitatea slovenă Celje, unde vor juca pe 14 februarie de la ora 20:00 (ora României).

Sursa foto - FR Baschet

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.