SPORT 25 iulie 2018

Participare internațională, la Sliven, în Bulgaria, pentru Csongor Szabó

de Covasna Media | 1231 vizualizări

Pentru Csongor Szabó, sezonul 2018 din Campionatul Național de Raliuri „Dunlop“ a însemnat și două participări în campionate internaționale: Raliul Aradului și Raliul Moldovei Bacău au contat în European Rally Trophy - Balkan Trophy, campionatul european care se desfășoară pe mai multe zone din Europa. Punctând în campionatul intern, dar și în cel internațional la cele două raliuri, Csongor Szabó a acumulat puncte valoroase la Arad și Bacău, acolo unde a ocupat locul secund, respectiv s-a impus pe probele speciale în clasamentul ERT3, cel destinat mașinilor de concurs cu tracțiune față.

Cum câștigătorul pe fiecare zonă a trofeului va lua startul în finala din noiembrie din Portugalia, Csongor Szabó a decis să își maximizeze șansele pentru titlul european printr-o nouă participare în campionatul internațional. În pauza dintre două raliuri din România, pilotul din Sfântu Gheorghe va lua startul în Sliven Rally, la mulți ani după precedenta participare internațională, din Ungaria. Rally Sliven se desfășoară în perioada 27-29 iulie 2018 pe probele speciale de asfalt din Bulgaria, din apropierea orașului cu același nume, pe o lungime de peste 170 de kilometri cronometrați.

„Participând cu Fordul Fiesta R2 în Balkan Rally Trophy la Raliul Aradului și Raliul Moldovei, am obținut puncte valoroase în clasamentul mașinilor cu 2 roți motrice din campionatul european, iar după Harghita Rally am decis să luăm startul într-o nouă etapă internațională, la Sliven, în Bulgaria. Am ales acest raliu deoarece se desfășoară destul de aproape de România, deoarece mulți români au participat aici în trecut și au cuvinte de laudă pentru eveniment și deoarece credem că niște puncte importante obținute în Bulgaria ne pot asigura titlul Balkan Rally Trophy“, a spus Csongor Szabó înaintea plecării în Bulgaria.

Cu recunoașterile raliului care au loc joi și vineri, startul festiv vineri, de la ora 16:30, și probele speciale care se desfășoară de vineri seara până duminică, raliul o să fie o provocare pentru pilotul din Sfântu Gheorghe datorită traseului de concurs rapid: „O să fie o experiență nouă: din nou pe probe speciale pe care nu le cunoaștem. Va trebui să scriem o dictare perfectă și vom încerca să avem o evoluție bună, cu un ritm bun, care să ne asigure un loc fruntaș. O să avem parte de o concurență serioasă din partea echipajelor locale și va fi, cu siguranță, o luptă strânsă“, a completat Csongor.

Deoarece Rareș, copilotul cu care Csongor concurează de aproape 2 sezoane, nu va putea fi prezent la Rally Sliven din motive personale, Szabó va lua startul alături de fostul său copilot, Marcus Andreoiu. Cei doi au concurat împreună multiple sezoane în România, dar și la raliuri în Ungaria, atât pe Suzuki-ul Swift din sezoanele trecute, dar și pe alte modele: Peugeot 206 sau Mitsubishi Lancer EVO. „Mă bucur să fiu din nou alături de Csongor pe probele speciale. Nu am mai concurat împreună de aproximativ 3 ani, dar cu siguranță va fi o plăcere și ne vom distra pe probe. E o provocare să luăm startul la un raliu necunoscut, unde vom descoperi totul de la zero: concurenți, probe speciale, fani și atmosfera din Bulgaria. Scopul nostru e să obținem puncte aici și ne vom concentra să îl îndeplinim“, a spus Marcus înaintea startului.

„Din păcate, Rareș nu va putea fi prezent în dreapta mea la Rally Sliven, așa că am decis să concurez cu bunul meu prieten Marcus, cu care am participat la raliuri multe sezoane în trecut. Va fi un raliu „ca pe vremuri“, cu atmosferă frumoasă, de unde o să ne întoarcem cu amintiri frumoase, așa cum avem deja multe de la raliurile din sezoanele trecute. Ne vedem la Sliven!“, a încheiat Csongor Szabó înaintea recunoașterilor raliului din Bulgaria.

În 2018, echipajul Csongor Szabó – Marcus Andreoiu este susținut de Ferroli Romania, Brenntag, Szabóek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Auto - Bogyo, Gother Service și partenerii media RallyMax, Observatorul de Covasna, We Radio.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.