SPORT 2 februarie 2018

Pârtia de la Valea Mare, gazda unui concurs național de schi

de Iulia Drăghici - Taraș | 1150 vizualizări

Cupa de schi „Profesor Iordan Popica” marchează în weekend ediția a II-a

Copiii și juniorii pasionați de schi sunt așteptați sâmbătă, 3 februarie, la Cupa de schi „Profesor Iordan Popica”. Concursul, ajuns la ediția a II-a, se desfășoară pe pârtia „Oprea” din localitatea covăsneană Valea Mare, cu începere de la ora 10:00.

Competiția este adresată atât băieților, cât și fetelor, la categoriile sub 6 ani, 6 – 10 ani, 10 – 14 ani și 14 – 20 ani.

Evenimentul este organizat și în acest an la inițiativa familiei Ioan și Elena Oprea, proprietarii pârtiei din Valea Mare, respectiv a celor doi fii ai profesorului Iordan Popica, în memoria căruia este desfășurat acest concurs, Iordan Sorin Popica și Marius Popica.

Prima ediție s-a bucurat de un real succes, având la start peste 90 de copii din județ și din țară.

„Concursul s-a desfășurat în condiții deosebite, fiecare participant a plecat cu câte o amintire /premiu acasă, fie că au fost câștigători sau doar participanți.

În sprijinul nostru, atât la ediția trecută cât și la această ediție, este și profesorul Alexandru Renga  de la Palatul Copiilor București, originar din Întorsura Buzăului, care, alături de regretatul profesor Iordan Popica I și a altor distinși colegi, a contribuit la dezvoltarea acestui frumos sport în județul Covasna și nu numai.

Mulțumim atât participanților cât și tuturor celor implicați în organizarea acestor cupe făcute în onoarea celor care s-au dăruit profesiei și au contribuit la educarea corectă și promovarea sportului de masă în rândul a multor generații de copii și tineret”, transmit organizatorii prin intermediul unui comunicat de presă.

Înscrierile la evenimentul de sâmbătă sunt deschise inclusiv în ziua concursului, până la ora 09:30.

De asemenea, participanții se pot înscrie și anticipat la numărul de telefon 0744387032 sau prin intermediul Facebook, www.facebook.com/PARTIADESKIOPREA.

Pârtia de la Valea Mare are o lungime de peste 587 de metri și este dotată cu un schi-lift de 70 de locuri și instalație de nocturnă. Investiția privată a fost inaugurată în 2016.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.