SPORT 28 iulie 2021

Paraciclistul Oláh Attila a marcat cursa cu numărul 100

de Iulia Drăghici - Taraș | 1029 vizualizări

Tânărul care s-a născut cu o problemă gravă la un picior a început ciclismul în 2010

Ciclistul din Târgu Secuiesc, Oláh Attila, a marcat la sfârșit de săptămână un moment important al carierei sale sportive: a încheiat cu succes cursa cu numărul 100. Cea mai grea dintre toate, a spus, pentru Observatorul de Covasna, tânărul covăsnean, a fost chiar aceasta, Teleferic Challenge 2021, organizată în Poiana Brașov. Pe de altă parte, cea mai specială experiență dintre toate este, fără îndoială, participarea la Jocurile Paralimpice de la Rio, din 2016. 

Cursa cu numărul 100 pentru tânărul sportiv din Târgu Secuiesc a fost cea de sâmbătă, 24 iulie a.c., MTB Teleferic Challenge. De fapt, spune Oláh Attila, acesta și-a planificat competițiile astfel încât aceasta să fie cursa cu numărul 100, pentru că a dorit să își exprime astfel recunoștința pentru organizatorii evenimentului, Alex Ciocan și Simona Vasiliu, fiindcă, notează sportivul într-o postare pe pagina lui de Facebook, „mi-au dat posibilitatea de a fi ambasadorul Giant Bicycle România. De asemenea vreau să le mulțumesc că mi-au recunoscut performanța de fiecare dată”.

Am reușit să finalizez această cursă, sunt foarte mândru că am parcurs 100 de concursuri în 11 ani!”, a mai transmis, în același context, Oláh Attila. 

Competiția a însemnat, printre altele, parcurgerea unei distanțe de 32 de kilometri, cu o diferență de nivel de 1.075 metri. 

Rezultatul obținut de acesta, în grupa de vârstă 30-39 ani, a fost locul 27 din 30 de concurenți, iar în clasamentul general - 98 din 108 concurenți. 

Aceasta a fost, de altfel, și cea mai dificilă cursă din experiența sa de până acum, ne-a dezvăluit acesta. 

Cea mai dificilă competiție a fost Teleferic Challenge 2021 organizată în Poiana Brașov. O consider cea mai grea, deoarece a fost exact cea de-a 100-a competiție, chiar așteptam cu nerăbdare, eram foarte emoționat, știam că pista va fi grea și voi avea de suferit din cauza ei. A fost o povară mare pentru mine să pot termina și finaliza cele 100 de concursuri fără să renunț”, ne-a declarat Oláh Attila. 

Cariera în ciclism a tânărului din Târgu Secuiesc a început în 2010, inspirat fiind de actualul ministru al Tineretului și Sportului, Eduard Novák. De atunci a trecut prin multe încercări și evenimente deosebite. 

Pentru mine, Jocurile Paralimpice de la Rio De Janeiro va rămâne întotdeauna cel mai memorabil concurs. Nu în fiecare zi există posibilitatea sportivului de a concura într-un concurs de această mărime. Datorită celor 6 ani de muncă grea, Rio va rămâne o amintire de neuitat pentru mine”, ne-a mai spus sportivul.

Oláh Attila s-a născut în 16 mai 1989 în Târgu Secuiesc. În jurul vârstei de doi ani familia lui a observat că piciorul stâng nu se dezvoltă normal şi de atunci Attila a fost nevoit să poarte orteză. „Îmi lipseşte genunchiul şi piciorul stâng este foarte scurt, comparativ cu piciorul drept. Aşa m-am născut”, ne-a spus tânărul, într-un interviu publicat în ziarul nostru în 2016. 

Faptul că toată viaţa a purtat orteză nu l-a împiedicat pe Attila să aibă o copilărie normală. „Jucam fotbal cu prietenii de dimineaţa până seara la Stadion”, ne povestea acesta. 

Prima competiție la care a participat a venit la doar 6 luni de la începerea antrenamentelor la Tuşnad Cycling Team, în 2010 - o cupă europeană la Belgrad, de unde s-a întors cu două medalii de argint. 

După 100 de competiții, tânărul sportiv continuă să caute noi și noi experiențe.  

Acum trebuie să găsesc o altă provocare, dar știu că o voi găsi în curând!”, a mai scris, pe pagina lui de Facebook, Attila. 

Sursa foto: Facebook 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.