SPORT 3 iunie 2019

Papa Francisc și latura sportivă a vizitei sale

de Covasna Media | 566 vizualizări

În aceste zile, Sanctitatea Sa Papa Francisc a întreprins o vizită somptuoasă în România, mergând la București, la sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc (jud. Harghita), Iași și Blaj. În afara valorii ecumenice a vizitei, Papa Francisc nu s-a sfiit să vorbească despre sport și valoarea socială a acestuia. El a amintit aspirațiile olimpice ale Vaticanului, stat ale cărui prerogative de șef le îndeplinește. De asemenea, Francisc a primit drept cadouri de la președintele României, Klaus Iohannis, o minge de fotbal și un tricou cu autograful lui Gheorghe Hagi, suveranul pontif fiind recunoscut ca un iubitor constant al jocului cu balonul rotund.

Francisc urmărește meciurile echipei San Lorenzo, din țara sa natală, aceasta fiind înființată, la începutul secolului 20, pe lângă o mănăstire catolică, de un grup de preoți și credincioși.

Pe de altă parte, vizita papală în România are semnificații simbolice extrem de puternice. Ștergerea diferențelor sociale și economice între oameni a fost mesajul său principal, iar faptul că România este singura țară latină ortodoxă vizitată la asemenea amploare de Papa, reprezintă un alt semnal pentru viitorul geopolitic al țării noastre.

Din acest motiv nici nu am vrut să mai completăm pagina de sport cu alte informații, rezonanțele sportive ale suveranului de la Vatican însemnând mai mult decât orice alte informații sintetice, profane.

Foto Agerpres

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.