SPORT 30 august 2013

Pandurii, calificare de senzaţie în grupele Europa League, după 2-0 la Braga

de Agerpres | 548 vizualizări

pandurii

Pandurii Târgu Jiu a răsturnat toate pronosticurile şi s-a calificat incredibil în grupele Europa League după ce a învins formaţia portugheză Sporting Braga cu scorul de 2-0 (1-0, 1-0), după prelungiri, joi seara, în deplasare, în manşa secundă a fazei playoff a competiţiei.

După un 0-1 nemeritat la Cluj-Napoca, formaţia din Tg Jiu, debutantă în cupele europene, a făcut un meci de excepţie la Braga şi s-a impus prin golurile marcate de Alin Buleică (15) şi Alexandru Ciucur (117).

Debutul meciului a fost liniştit, dar gorjenii au dat lovitura în minutul 15, când Buleică a speculat inerţia fundaşului Joaozinho şi a trimis mingea cu capul în plasă, la centrarea lui Momcilovic: 0-1.

Pandurii a făcut un meci bun, profitând de replica destul de apatică a portughezilor, iar Erico (35) a ameninţat poarta formaţiei lusitane, însă lovitura sa de cap a trimis balonul peste transversală.

Alan a fost cel mai periculos om al gazdelor, dar în min. 37 a trimis din lovitură liberă în braţele lui Mingote, iar în min. 44 a tras destul de bine, dar balonul a ocolit ţinta.

Prima repriză s-a încheiat cu o ocazie mare a echipei antrenate de Cristian Pustai: Matulevicius a interceptat un balon, dar s-a precipitat şi l-a pierdut, deşi avea la îndemână mai multe variante de finalizare.

La reluare, Braga a arătat complet schimbată, a jucat mai repede şi şi-a creat ocazii de gol una după alta la poarta echipei gorjene, care a rezistat din ce în ce mai greu. Mingote a salvat golul în min. 49, la şutul bombă expediat de Edinho din lovitură liberă de la circa 30 de metri, după care a fost atent la şutul lui Alan (55). Edinho a trimis cu capul pe lângă poartă (59), după care Ruben Micael (61) a ratat şi el ţinta.

Pandurii a avut o singură situaţie notabilă, un şut al lui Buleică, însă Eduardo a fost pe fază (55).

Lusitanii au mai avut ocazii notabile prin Pardo (69), Eder (82) şi Ruben Micael (90+3), dar de fiecare dată au fost imprecişi.

Meciul a ajuns în prelungiri, unde Ciucur a ameninţat poarta lui Eduardo (95), în goalkeeper-ul portughez a fost atent şi a reţinut. Gazdele au avut o situaţie bună, prin Santos, a cărui lovitură de cap a trimis balonul aproape de poarta lui Mingote (102).

Eder a avut ocazia de a tranşa soarta calificării în min. 107, când a şutat în bară. Imediat a fost imitat de Ciucur (108), care a luat la ţintă bara transversală.

Vicecampioana României a dat lovitura în min. 117, pe o contră, când Alex Ciucur a profitat de spaţiul din apărarea echipei gazdă şi a marcat cu un şut la colţul lung: 0-2.

Mingote a respins salvator, în min. 118, lovitura liberă executată de Agra şi nimic nu s-a mai întâmplat.

Astfel, România are două echipe calificate în grupele cupelor europene: Steaua în Liga Campionilor şi Pandurii Târgu Jiu în Europa League.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.