SPORT 9 august 2023

Orbán-Barra Gábor vrea să își doboare vineri propriul record mondial

de Daniela Luca | 1304 vizualizări

Orbán-Barra Gábor, sportivul din Sfântu Gheorghe care a câștigat la finalul lunii iulie al șaptelea titlu de campion național la Bike Trial, vrea să stabilească un nou record mondial la săritura cu bicicleta pe o roată. Mai exact, ciclistul și-a propus să își întreacă vineri, 11 august, în cadrul SIC Feszt, propria performanță din 2016, recunoscută oficial de Guinness World Records. Atunci, covăsneanul a sărit de 561 de ori.

Deși deja deține acest titlu, sportivul își propune să scrie o nouă pagină în istoria sporturilor extreme și să impresioneze publicul prezent la eveniment.

„În acest weekend, la SIC Feszt, o să încerc să bat un nou record mondial – recordul de sărituri pe roata din spate cu bicicleta. Recordul la momentul actual este tot al meu. Am sărit de 561 de ori și acum o să încerc să sar și mai mult. Bineînțeles, am puține emoții. Acum mă pregătesc în sală pentru acest record. Sar cu coarda pentru a-mi antrena rezistența”, ne-a spus Orbán-Barra Gábor.

Printre factorii care îl motivează în această încercare se numără încurajările publicului, spune el, așa că cei care vor să îi fie alături sunt așteptați vineri, de la 21:30, în curtea Castelului Szentkereszty din Arcuș, unde va avea loc cea de-a IX-a ediție a SIC Feszt.

La finalul lunii trecute, pe 30 iulie, sportivul din Sfântu Gheorghe a reușit să cucerească un nou titlu de campion național.

„Am participat la Campionatul Național de Bike Trial la Rădăuți la două categorii. La proba de trial, la categoria 20, care înseamnă roți mai mici, am devenit campion național, iar la proba de 26, adică la bicicletă cu roți normale, am luat locul trei. Mi s-a furat un titlu de vicecampion național pentru că nu prea erau respectate regulile. Cel de pe locul doi a căzut și de pe traseu, dar a putut să meargă mai departe. La noi dacă treci peste panglică înseamnă că ești descalificat. Cu toate astea, acum am devenit de șapte ori campion național și de zece ori vicecampion național”, ne-a mai spus Orbán-Barra Gábor.

Performanţa sportivului de bike trial din Sfântu Gheorghe, Orbán-Barra Gábor, de a sări de 561 ori cu bicicleta pe o roată a fost recunoscută oficial de Guinness World Records, în 2016. Recordul a fost înregistrat în cadrul celei de-a 25-a ediţii a Zilelor Sfântu Gheorghe. Atunci acesta a reușit să își depăşească ţelul impus, de 555 de sărituri, sărind de 561 de ori, în condiţiile în care recordul mondial anterior fusese de 495 de sărituri.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.