SPORT 7 septembrie 2022

Viața sportivă din Târgu Secuiesc, mai bogată cu trei mese de teqball

de Diana Pantelimon | 830 vizualizări

Sportul teqball este o combinație între tenis de masă și fotbal, care se practică pe o masă curbată

O masă de teqball de interior și două de exterior au fost preluate, în cadrul unei ceremonii, sâmbătă, 3 septembrie a.c., de către autoritățile Municipiului Târgu Secuiesc. Acestea sunt donație din partea Ministerului Afacerilor Externe din Ungaria și a Federației Internaționale de Teqball, prin intervenția Asociației de Tineret din Târgu Secuiesc.

„La ceremonie au participat Novák Károly Eduárd, ministrul Sportului, Gyurta Dániel, campion olimpic și diplomat sportiv, reprezentând Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria, și Soós Zoltán, consul al Consulatului General al Ungariei la Miercurea Ciuc. Oaspeții au fost salutați de dr. Szilveszter Szabolcs, viceprimarul orașului”, transmit reprezentanții primăriei pe Facebook. 

Primăria și organizația de tineret din oraș au făcut demersuri pentru a obține mesele de teqball prin donație, deoarece costul acestora nu ar putea fi suportat din bugetul local.

„Am vrut și noi să cumpărăm (n.red. primăria), dar suma de aproximativ 5.000 de euro este un buget semnificativ, ținând cont de alte cheltuieli mai importante pe care le avem. Și am reușit, cu ajutorul Asociației de Tineret din Târgu Secuiesc, să primim gratis, prin donație de la guvernul maghiar”, a declarat, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, viceprimarul dr. Szilveszter Szabolcs. 

Cele 3 mese curbate au fost deja instalate la Sala Polivalentă din oraș.

„Teqball este o combinație de tenis de masă și fotbal, a fost inventat acum 8 ani și are, în lume, aproximativ 150 de asociații sportive, ceea ce este un rezultat remarcabil. Au fost două campionate mondiale, iar prima prezentare oficială a mesei teqball a fost făcută de Ronaldinho. Este un sport foarte prietenos, nu este necesar un echipament foarte sofisticat și este un „nou val” pentru tineri, care sunt entuziasmați, deoarece este un sport interesant. Am și instalat deja mesele la Sala Polivalentă, și indoor și outdoor (n.red. interior și exterior). 

Este important de știut și despre Kercsó Keresztes Zsolt din zona Târgu Secuiesc, din satul Belani, care a avut un fel de cancer și i-a fost amputat un picior. Dar, chiar și așa, el practică acest sport și este ambasador de para-teqball. Acum cred că este în SUA, unde face fundraising (n.red. strângere de fonduri) și marketing, reprezentând sportul teqball”, a mai spus viceprimarul.

Teqball-ul va fi prezent la Jocurile Europene 2023 din Polonia, potrivit ministrului Sportului, Novák Eduárd, care a spus, în cadrul ceremoniei de predare, că este un pas mare pentru acest sport. Totodată, Gyurta Dániel, campion olimpic la înot și unul dintre ambasadorii invenției maghiare, a înmânat certificatul de donație viceprimarului dr. Szilveszter Szabolcs, potrivit postării Facebook.

Sportul teqball a fost inventat în 2014, în Ungaria. La nivel mondial, teqball-ul are ambasadori de marcă, foști jucători de fotbal precum Ronaldinho, Figo, Galas, Karembeu, Puyol, Pires, potrivit teqball-romania.ro.

Sursa foto: Facebook / Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc / Dénes Botond

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.