SPORT 9 mai 2022

Oltean Veronica-Elena a cucerit bronzul la Cupa Europeană de Judo

de Covasna Media | 927 vizualizări

Sportiva Oltean Veronica-Elena, legitimată la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe, a urcat pe podiumul de premiere la Cupa Europeană de Judo cadeți, ocupând locul III, prin care astfel a intrat în posesia medaliei de bronz.

În perioada 6-8 mai, la București, s-a desfășurat Cupa Europeană de Judo rezervată cadeților, competiție la care au participat 25 de țări europene (Armenia, Azerbaidjan, Belgia, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Liechtenstein, Muntenegru, Macedonia de Nord, Portugalia, Republica Moldova, România, Serbia, Slovacia, Suedia, Turcia și Ucraina), cu peste 350 de sportivi de valoare, cu rezultate naționale și internaționale de excepție.

România a participat la această competiție de anvergură europeană cu un lot numeros de sportivi, printre aceștia numărându-se și sportiva din Sfântu Gheorghe, legitimată la CSM Sfântu Gheorghe, Oltean Veronica-Elena. Performanța sportivei covăsnene, de a obține medalia de bronz, este cu atât mai valoroasă cu cât ea a participat la categoria -40kg, cadeți U18, în condițiile în care încă nu a împlinit 15 ani. Oltean Veronica-Elena este pregătită de antrenorii de judo și arte marțiale Cristina și Petru Oltean, precum și de antrenorii lotului național al României de cadeți, de la Cluj-Napoca, coordonați de unul dintre cei mai titrați antrenori de judo din țara noastră, profesorul Florin Bercean.

Competiția de la București va fi continuată cu un stagiu de pregătire internațională, la care participă toate țările care au fost prezente la această Cupă Europeană.

Marius Raczek

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.