SPORT 13 martie 2014

Oficial. Simona Halep va fi, de luni, numărul 5 în clasamentul WTA

de Covasna Media | 688 vizualizări

Simona Halep va urca de pe locul 7 pe 5 în clasamentul WTA care va fi dat publicităţii luni, în urma rezultatelor înregistrate la turneul de la Indian Wells, unde a ajuns în semifinale. Aceasta nu va fi doar cea mai bună clasare a sa, ci şi cel mai bun loc ocupat de o jucătoare română de tenis în ierarhia profesionistă.

Simona Halep, care va juca în semifinalele turneului californian cu Agnieszka Radwanska, este una din cele trei românce care au reuşit să pătrundă în Top 10 WTA, precedentele fiind Virginia Ruzici (locul 8) şi Irina Spîrlea (locul 7, în octombrie 1997).

Radwanska a învins-o miercuri noaptea pe Jelena Jankovic în sferturile de la Indian Wells, 7-5, 2-6, 6-4, și înfrângerea sârboaicei face ca Simona să o depășească pe aceasta în ierarhia mondială, la începutul săptămânii viitoare.

„Înseamnă mult pentru mine. Sunt cea mai bună româncă din istoria clasamentului WTA, dar ţelul meu este să câştig un turneu de Mare Şlem şi poate atunci voi fi cea mai bună, pentru că Virginia a câştigat turneul de la Roland Garros!”, a spus Simona Halep, la aflarea veștii.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.