SPORT 2 martie 2020

O sâmbătă dedicată tenisului, la Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 2134 vizualizări

„Cupa îndrăgostiţilor de tenis de câmp”, ediţia a III-a, a reunit 14 echipe

Participanţii la „Cupa îndrăgostiţilor de tenis de câmp”, persoane cu vârste cuprinse între 11 şi 60 de ani, spun, cu toţii, că acesta a fost un mod bun de a-şi petrece sfârşitul de săptămână. Bucuria jocului şi buna dispoziţie au dominat sala de sport „Valeriu Bularca” şi sala de sport a Liceului Teoretic „Mircea Eliade. Chiar dacă spiritul competitiv s-a observat mai mult la unii şi mai puţin la alţii, fair-play-ul a fost cel care a condus fiecare meci jucat. Întregul turneu s-a desfăşurat pe parcursul zilei de sâmbătă, 29 februarie a.c., de la ora 08:00 până la 17:45, când ultimul meci a fost încheiat.

Se pare numărul iubitorilor de tenis crește tot mai mult la Întorsura Buzăului. Dacă la ediţia de anul trecut a „Cupei îndrăgostiţilor de tenis de câmp” au fost opt echipe înscrise, anul acesta numărul echipelor a fost de 14, aşadar aproape dublu.

„Faţă de anul trecut trebuie să avem în vedere că numărul echipelor înscrise a crescut. Anul trecut am avut opt echipe, iar anul acesta 14. Cu siguranţă că numărul echipelor ar fi fost mult mai mare dacă promovam şi dacă lansam invitaţiile de participare mult mai devreme, dar ne-am gândit şi la ceea ce putem noi oferi şi vă daţi seama, dacă ne trezeam cu un număr de 100 de echipe, nu ştiu în ce măsură făceam faţă din punct de vedere organizatoric, aşa că mergem în special pe invitaţii”, ne-a spus unul dintre organizatori, Dan Buzea, care este şef la secția de Cercetare si Valorificare Patrimoniu la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni.

Important de remarcat este şi faptul că mulţi dintre participanţii la turneu au fost tineri, majoritatea de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, iar acest lucru este uşor de explicat, deoarece aceştia fac antrenamente de tenis de câmp cu profesorul de sport de la acelaşi liceu, Bogdan Stroie, care a fost şi unul dintre organizatorii turneului.

„Nu s-a pus interdicţie la vârstă, au fost copii de la generală, liceu, dar şi persoane care au peste 60 de ani. Normal, trebuie gândită şi pe viitor pe categorii de vârstă, dar câtă vreme numărul jucătorilor nu este foarte mare în zonă, este important să se adune în jurul unui nucleu şi apoi aceste lucruri se pot rezolva”, a mai spus, pentru Observatorul de Covasna, Dan Buzea.

Expoziţie foto-documentară intitulată „Granița de Est a Provinciei Dacia Romană”

În sala de sport „Valeriu Bularca”, acolo unde au avut loc meciurile din fazele finale, au fost expuse şi 13 planşe A0, de unde oamenii veniţi să vadă meciurile de tenis, puteau citi mai multe informaţii despre istoria locală, dar nu numai.

„Ne-am gândit că ar fi cazul să organizăm şi nişte expoziţii tematice, chiar aici în sală, pentru că în cadrul Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni unde am activităţi şi în ceea ce priveşte valorificarea patrimoniului eu împreună cu colegii mei organizăm tot felul de expoziţii: de la expoziţii foto-documentare care ţin de istoria şi preistoria acestor meleaguri, până la expoziţii care implică şi alte categorii de obiecte de patrimoniu, însă pe acelea nu le putem aduce aici, căci nu corespunde cadrul, din punct de vedere organizaţional”, ne-a mai împărtăşit Dan Buzea.

Un podium plin de surprize

După terminarea tuturor meciurilor, clasamentul a oferit surprize, deoarece a fost cât se putea de diversificat, iar acest lucru poate fi dovada faptului că sunt interesante şi astfel de competiţii, în care pe podium sunt atât copii, tineri şi persoane de vârsta a treia.

Clasamentul a arătat astfel:

  • Pe locul I: Alina Şerban şi Bogdan Stroie;
  • Pe locul II: Elena şi Ion Daniş;
  • Pe locul III: Iustina Todoran şi Darius Iagăr;

Surpriza turneului a oferit-o echipa clasată pe locul al treilea, care a fost formată dintr-o adolescentă de clasa a X-a şi un băiat aflat în clasa a IV-a, dar şi echipa clasată pe locul doi, care s-a ridicat cu siguranţă standardelor unor jucători aflaţi la categoria jucătorilor începători spre mediu.

Cât despre echipa de pe locul I, calitatea jocului dar şi dorinţa de a nu pleca nimeni dezamăgit şi-au spus cuvântul, astfel, mingile mergeau dintr-o parte în alta mult timp până să se încheie punctele decisive.

Urmează cel puţin alte două turnee de tenis de câmp anul acesta la Întorsura Buzăului

„Probabil va fi un turneu masculin, e posibil să fie în aprilie sau mai, tot aşa, la nivel de amatori, masculin simplu şi perechi. Să vedem acum dacă sub forma începută: Cupa Buzaielor la tenis de câmp, ediţia a IV-a, ar trebui să fie. După aceea poate în toamnă Cupa Prieteniei care s-a organizat din câte ştiu la terenul de zgură, dar acolo e altă organizare”, ne-a mai spus Dan Buzea.

Partenerii din cadrul turneului au fost Asociația Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Covasna și Asociația Cultural-Științifică „Carpații Răsăriteni”. 

David Leonard Bularca

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.