SPORT 25 noiembrie 2022

O nouă surpriză, Japonia

de Marius Raczek | 541 vizualizări

Fiecare zi la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar ne rezervă câte o surpriză, de această dată fiind rândul Japoniei, care a atras privirile după victoria cu 2-1 în fața Germaniei.

Germania-Japonia a fost prima partidă din Grupa E, și ca de fiecare dată nemții porneau favoriți, dar pe Khalifa International Stadium toate apelativele utilizate de obicei pentru a-i defini pe aceștia au pălit. Germania lui Flick a început cu cinci jucători de la Bayern München, Japonia a replicat cu patru jucători din 1Bundesliga și unul din 2Bundesliga. Și se părea că favorita se va impune, mai ales că Gundogan a deschis scorul, e drept din penalty. Ultimul sfert de oră a fost de coșmar, însă, pentru Germania și, după ce Doan a egalat, Asano a întors soarta meciului, ambii jucători intrând în joc din postura de rezerve. Golul lui Asano trebuie subliniat, mai ales că execuția a fost incredibilă, jucătorul penultimei clasate în prima ligă din... Germania găsind, dintr-un unghi imposibil, un șut la colțul scurt, cât să încapă balonul între Neuer și bară.

A doua partidă din grupă a atras și ea atenția, prin diferența de scor, Spania-Costa Rica 7-0. Pentru băieții lui Luis Enrique a fost, cum se mai spune, un antrenament cu public. Torres a marcat de două ori, o dată din penalty, restul reușitelor aparținând jucătorilor Olmo, Asensio, Gavi, Soler și Morata.

În Grupa F, vicecampioana mondială, Croația, a remizat cu Maroc, 0-0, aceasta fiind a treia remiză albă, până acum, la această ediție a Campionatului Mondial. Partida a fost precum rezultatul final, Croația având în partea secundă o ocazie demnă de consemnat, când balonul trimis de Lovren a fost scos de marocani de pe linia porții.

Tot în Grupa F, chiar dacă a pierdut, Canada a dat o replică pe măsură Belgiei. Prezenți la Campionatul Mondial doar pentru a doua oară, prima dată în 1986, canadienii au aliniat o echipă interesantă, cu jucători care evoluează în campionate precum Anglia, Germania, Belgia, Franța sau Portugalia. Și au avut prima șansă de a marca, dar Courtois a parat penalty-ul executat de Davies. În replică, pe finalul primei reprize, Batshuayi a dat lovitura și Belgia a luat toate cele trei puncte.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.