SPORT 21 mai 2024

O minge şi două tricouri semnate de fotbalişti renumiţi, scoase la licitaţie pentru educaţie

de Agerpres | 1097 vizualizări

O minge şi două tricouri semnate de câţiva dintre cei mai renumiţi fotbalişti români - Gabi Balint, Ilie Dumitrescu şi Helmut Duckadam, au fost scoase la licitaţie de către Asociaţia Şcoala de Gimnastică Liviu Botoş din Sfântu Gheorghe, în cadrul proiectului „Împreună pentru educaţie”.

Suma obţinută din vânzarea acestora va fi donată programului KinderEd - Educaţie după şcoală al Fundaţiei Diakonia, ce are ca scop reducerea abandonului şcolar.

„Asociaţia Şcoala de Gimnastică 'Botoş Liviu' scoate la licitaţie tricoul Retro 7 Mai 86 Produs Oficial Steaua Bucureşti, replică a celor purtate de jucătorii Stelei în finala CCE de la Sevilla, tricoul de colecţie Generaţia de Aur 94, replică a celor purtate de jucătorii echipei naţionale a României la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii şi mingea HD 86 Red Strike de la Duckadam Sport. Tricourile şi mingea au semnăturile şi mesajele lui Gabi Balint, Ilie Dumitrescu şi Helmut Duckadam: Împreună pentru educaţie!”, a scris antrenorul de gimnastică Liviu Botoş, pe pagina sa de Facebook.

Licitaţia va avea loc vineri, 24 mai, între orele 10,00 - 21,00, pe pagina de Facebook a Şcolii 'Botoş Liviu'.

De asemenea, sâmbătă şi duminică, la Sala Sporturilor „Szabo Kati” din Sfântu Gheorghe va avea loc concursul de gimnastică artistică Cupa 1 Iunie - Educaţie după şcoală - KinderEd-Diakonia, organizat de Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe în colaborare cu Consiliul Judeţean Covasna şi Sepsi ReKreativ, în cadrul programului „Susţinerea şi dezvoltarea activităţii de gimnastică artistică la copii şi juniori”.

Anul trecut, Liviu Botoş a scos la licitaţie un tricou şi o pereche de mănuşi semnate de renumitul portar de fotbal Helmut Duckadam, care au fost adjudecate de Cristian Denes, din judeţul Harghita.

Acesta a oferit 1.010 lei pentru cele două obiecte, respectiv o replică a tricoului purtat de Helmut Duckadam în finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla din 1986 şi mănuşile HD86 Black & White, însoţite de un certificat de autenticitate, iar banii au fost folosiţi pentru achiziţionarea de rechizite şcolare pentru elevi.

Cristian Denes, de profesie poliţist, a declarat pentru AGERPRES că s-a alăturat acestei campanii fiind impresionat de efortul pe care antrenorul Liviu Botoş îl face pentru promovarea gimnasticii artistice şi pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor atât din punct de vedere fizic, cât şi intelectual, dar şi pentru că tatăl său a fost profesor şi l-a crescut în spiritul ataşamentului şi respectului faţă de educaţie, muncă şi sport. De altfel, harghiteanul a fost arbitru de fotbal şi este pasionat şi de atletism, participând la numeroase curse naţionale şi internaţionale de semimaraton şi maraton.

Acesta a menţionat, totodată, că şi-a dorit foarte mult cele două obiecte scoase la licitaţie, deoarece are o admiraţie deosebită faţă de Helmut Duckadam, care a scris istorie la Sevilla în 1986, când a apărat toate cele patru lovituri de la 11 metri în finala Cupei Campionilor Europeni, aducând trofeul la Bucureşti.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.