SPORT 9 aprilie 2021

Novak: Sunt săli de fitness bine organizate, ce pot asigura măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului

de Agerpres | 1186 vizualizări

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că multe săli de fitness, închise în prezent din cauza pandemiei, sunt bine organizate şi pot asigura măsurile necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

"Sunt foarte multe săli de fitness care sunt super bine organizate şi pot să îşi asigure, efectiv, toate măsurile sanitare, şi altele nu fac nimic. Normal, eu cred că aceste decizii care s-au luat nu au fost bine fundamentate (...), dar cu siguranţă dacă tu te gândeşti la fitness, la oameni, la transpiraţie, că eşti în sală închisă, atunci cu siguranţă că închidem. Dar am discutat cu reprezentanţii asociaţiei sau organizaţiei de fitness din România, ei au adus nişte calcule foarte clare, care au fost făcute în Europa de Vest, despre care sunt domeniile cele mai, să zicem, periculoase din punct de vedere al pandemiei, iar pe penultimul loc este fitness şi ultimul loc sunt restaurantele. Şi alea sunt închise. Şi astea sunt nişte calcule fundamentate, cu sondaje", a afirmat Eduard Novak.

Patronii unei săli de fitness din Sfântu Gheorghe au atacat recent în instanţă Hotărârea Guvernului în baza căreia activitatea sălii de sport a fost suspendată din momentul în care incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 4 la mia de locuitori în municipiu.

Aceştia solicită anularea dispoziţiei, considerând că hotărârea Guvernului este "discriminatorie şi neconstituţională", deoarece măsurile nu au fost dispuse gradual, iar în ultimul an au existat nenumărate localităţi în care, deşi incidenţa a trecut de pragul de 4/1.000 de locuitori, sălile de sport au continuat să funcţioneze.

Printre argumentele invocate se numără şi faptul că sălile de antrenament, în condiţiile respectării normelor sanitare, nu reprezintă un pericol de infectare cu noul coronavirus, iar activitatea sportivă este benefică pentru întărirea sistemului imunitar, precum şi pentru sănătatea mentală a oamenilor.

În opinia acestora, o soluţie mai eficientă ar fi fost aceea ca măsurile să fie dispuse individual, în urma unor anchete epidemiologice, iar activitatea să fie suspendată doar în sălile de fitness în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu noul coronavirus şi care nu respectă normele sanitare de limitare a răspândirii acestuia.

Sursa foto - Facebook, Tamas Sandor

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.