SPORT 24 iulie 2018

Noutățile Sepsi OSK pentru actualul sezon

de Covasna Media | 814 vizualizări

Încă de la prima etapă a noului sezon, când Sepsi OSK Sf. Gheorghe a cedat în deplasare în fața celor de la AFC Hermanstadt cu scorul de 1-0, microbiștii covăsneni au putut constata o serie de figuri noi în lotul formației noastre. De aceea ne-am gândit că este bine să îi cunoaștem, succint, pe noii veniți.

Lotul echipei noastre a suferit o serie de primeniri în pauza competițională. Au plecat jucătorii care nu au corespuns, în locul lor sosind o serie de fotbaliști pe care sperăm să îi avem, alături de noi, cât mai mult.

Concurența pentru postul de portar este asigurată grație venirii croatului de 27 de ani, Igor Covic, ultima dată legitimat în Grecia, la Appolon Smirnis.

Igor Jovanovic este un fundaș german, născut în Croația, în vârstă de 29 de ani. El a fost adus de la echipa finlandeză FC Lahti, unde a fost coleg cu Marko Simonovski. Cea mai mare performanță a carierei sale este cucerirea Cupei Finlandei, în 2010, cu TPS Turku.

Apărarea se bazează, de aici încolo, pe brazilianul de 30 de ani, Gabriel Moura, cel care a fost transferat din Portugalia, de la Gil Vicente. Adrian Rus, în vârstă de 22 de ani, este născut la Satu Mare, dar a evoluat până acum doar în Ungaria, la Balmazújváros.

Mijlocașul la închidere Stefan Velev vine de la Slavia Sofia, din Bulgaria, cu care a câștigat recent Cupa. Are 29 de ani și este internațional pentru vecina noastră de la Sud de Dunăre.

A mai jucat pentru echipe importante din Bulgaria precum Beroe Stara Zagora, Lokomotiv Plovdiv sau Levski Sofia.  

Leonard Drăghici este un jucător polivalent, de bandă dreaptă, aflat sub contract cu Universitatea Craiova. El nu a jucat însă pentru alb-albaștri, în campionatul trecut fiind împrumutat la retrogradata Juventus București. Tot de acolo, de la Juventus, redenumită Geto-Dacica, vine și Florin Ștefan, care are capacitatea de a juca fundaș și mijlocaș stânga.

Branko Jankovic este mijlocaș muntenegrean și a plecat de la Sutjeska, după câștigarea titlului de campion. A renunțat deci la visul de a evolua în Liga Campionilor, pentru a veni la Sepsi OSK.

Francezul Bryan Nouvier a debutat în orașul natal, la echipa secundă Metz, după care, la 23 de ani, este deja campion și câștigător al Cupei României, cu CFR Cluj. De la echipa de sub Feleac a fost împrumutat în acest sezon. Gabriel Vașvari are 31 de ani și s-a consacrat la FC Botoșani. În sezonul anterior a evoluat la ACS Poli Timișoara, echipă care a retrogradat.   

În compartimentul ofensiv ne-am întărit cu Gabriel Dodoi, 19 ani, achiziționat de CFR Cluj de la Pandurii Tg. Jiu, dar redirecționat spre rodaj la Sf. Gheorghe. Un nume care poate deveni de referință în echipă este internaționalul maghiar de tineret Daniel Prosser, în vârstă de 24 de ani, care a jucat la Honved Budapesta și la Puskas Academy.

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.