SPORT 15 octombrie 2019

Noua Zeelandă s-a calificat la Jocurile Olimpice, turneul de fotbal

de Covasna Media | 1202 vizualizări

Zona Oceania a programat, în lunile septembrie și octombrie, în Insulele Fiji, turneul preolimpic la fotbal. Au participat 8 echipe naționale de tineret, iar câștigătoarea biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, a fost selecționata din Noua Zeelandă.

Fotbaliștii neozeelandezi au dominat categoric turneul și au înregistrat următoarele rezultate în grupă: 6-1 cu Samoa, 12-0 cu Samoa Americană și 4-2 cu Insulele Solomon. În semifinale, Noua Zeelandă a dispus de Fiji cu 6-1, iar în finală s-a reîntâlnit cu Insulele Solomon, pe care a învins-o cu 5-0. Au mai luat parte la această competiție Vanuatu și Papua Noua Guinee. Australia, care geografic aparține de acest continent, s-a mutat fotbalistic în Asia, pentru adversari mai puternici.

Antrenorul selecționatei olimpice a Noii Zeelande este Des Buckingam, iar golgeterul turneului a fost Myer Bevan, 12 reușite, care este legitimat la Auckland City. Noua Zeelandă a mai participat la Jocurile Olimpice, cu echipa masculină de fotbal, în 2008 și 2012.

La turneul olimpic din vara anului viitor va participa, după 56 de ani de absență, echipa României, pregătită de Mirel Rădoi. În afara celor patru selecționate europene, semifinalistele de la Campionatul European de tineret U21 (Spania, Franța, Germania și România) mai sunt calificate Japonia, în calitate de țară gazdă, iar acum Noua Zeelandă.

Între 8 și 22 noiembrie, Egiptul va găzdui Cupa Africii pe Națiuni U23, primele trei clasate urmând să meargă și ele la Tokyo. După aceea, între 8 și 26 ianuarie 2020, vom avea atenție asupra Cupei Asiei U23, în Thailanda, unde, de asemenea, cele trei medaliate vor obține calificarea pentru Jocurile Olimpice.

Turneul preolimpic sud-american este programat între 18 ianuarie și 9 februarie 2020, în Columbia, cu două cote olimpice vacante, în vreme ce ultimele calificate vor fi cele din zona CONCACAF, care se vor duela în Mexic, pentru două locuri, între 20 martie și 1 aprilie 2020.

În echipele olimpice vor putea evolua jucători născuți după 1 ianuarie 1997, admițându-se trei excepții de la această regulă.

România a participat, la precedentul turneu olimpic, în 1964, tot la Tokyo, când s-a obținut un istoric loc 5. România a mai fost invitată să participe și la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984, după boicotul mai multor țări comuniste, dar a declinat.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.