SPORT 18 ianuarie 2024

Nouă etape de totul sau nimic

de Marius Raczek | 498 vizualizări

După mai puțin de o lună de pauză, se reiau partidele din Superliga, vineri Sepsi OSK urmând să dispute prima partidă oficială din acest an, pe teren propriu, cu Poli Iași.

Pentru Sepsi OSK singura miză a rămas Superliga, iar o calificare în Play-Off ar salva un sezon în care, din postura de deținătoare a trofeului, a ieșit din Cupa României încă din faza grupelor. Trupa pregătită de Bernd Stock ocupă în acest moment, după 21 de etape disputate, poziția a cincea, o poziție care permite accesul în Play-Off. Lupta, însă, este foarte strânsă, între Sepsi OSK și Oțelul Galați, poziția a 11-a, fiind o diferență de doar patru puncte. În aceste condiții concurența va fi acerbă, chiar și FC Voluntari, locul 13, este la numai șase puncte, adică două victorii, de ultima poziție care duce în Play-Off.

Programul celor nouă etape rămase din sezonul regulat nu este chiar ușor pentru Sepsi OSK. Vineri va veni la Sfântu Gheorghe Poli Iași, apoi alb-roșii se vor deplasa la UTA Arad, două echipe avide de puncte, cu gândul la salvarea de la retrogradare. Urmează o serie infernală de trei partide cu echipe din primele șase, Universitatea Craiova (acasă), FCSB (în deplasare) și Farul Constanța, campioana en-titre (acasă). Nici continuarea nu va fi de neglijat, urmând meciurile cu Universitatea Cluj, FC Botoșani, FC Voluntari și Petrolul Ploiești, echipe care în funcție de rezultatele pe care le vor înregistra până atunci vor viza fie Play-Off-ul, fie evitarea de la retrogradare. 

Deocamdată Sepsi OSK e în grafic, la trei puncte de Rapid București, poziția a patra, și la patru puncte de Universitatea Craiova, locul trei. Cu alte cuvinte, menținerea în zona de Play-Off este la mâna alb-roșiilor, desigur fără puncte irosite, mai ales în partidele cu directe cu adversarii care au același obiectiv. Sub comanda lui Bernd Storck, Sepsi OSK a terminat anul 2023 cu încredere, trei victorii și o remiză, acesta fiind drumul pe care trebuie să continue.

Vineri, cu începere de la ora 17:00, Sepsi OSK-Poli Iași a deschide practic seria partidelor oficiale din 2024, aceasta fiind uvertura etapei a 22-a.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.