SPORT 25 mai 2015

Noi victorii ale atleților CSM Sfântu Gheorghe

de Mirela Cara Dragu | 588 vizualizări

O nouă medalie de aur a fost câștigată de atletul CSM Sfântu Gheorghe Iulian Ganciu, de data aceasta la cea de-a 60-a ediție a Campionatelor Internaționale ale României. Sportivul a ieșit pe locul I la proba de 800m masculin, cu un timp de 1:49.58, rezultatul său fiind „mult mai bun decât al altor doi brazilieni și al unui sportiv bulgar, recunoscuți pentru valoarea lor” – ne-a precizat președintele CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia.

La feminin, proba de 1500m, Claudia Bobocea a obținut medalia de argint cu un timp de 4:14.77, clasându-se imediat după Amela Terzic, o sportivă din Serbia campioană europeană la Tampere în 2013. După acest succes, Claudia va merge miercuri la Salzburg (Austria), unde va avea loc un concurs foarte puternic, la care vor participa în jur de 18 țări.

Un rezultat bun a obținut și Adelina Tănăsie, singura sportivă CSM de la tineret prezentă la competiție, care la proba de 800m a ieșit pe locul IV, înregistrând un timp de 2:07.00.

Cea de-a 60-a ediție a Campionatelor Internaționale de atletism ale României s-a desfășurat sâmbătă pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, competiția având premii cu o valoare totală de 21.500 de euro. Campionatul este unul foarte important, concurența fiind foarte strânsă. La ediția de anul acesta au participat 146 de sportivi din 17 țări, alături de reprezentanţii României participând atleți din Armenia, Belarus, Bosnia-Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Israel, Italia, Jamaica, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, SUA și Ucraina.

Rezultatele obținute de sportivii CSM Sfântu Gheorghe, care în ultima perioadă vin tot mai des acasă cu medalii, reprezintă un motiv de mândrie pentru președintele clubului, George Carcadia. „Eu am fost acolo sâmbătă. A fost un concurs foarte dur. În urma rezultatelor, am primit felicitări și de la doamna ministru Gabriela Szabó. Iar eu am fost foarte mândru și vreau să felicit la rândul meu atât sportivii, cât și antrenorii, pe Révész Katalin și pe Valentin Anghel, care, ca de fiecare dată, au depus eforturi remarcabile pentru a obține rezultate cât mai bune” – ne-a spus acesta.

Preşedintele CSM Sfântu Gheorghe și-a exprimat intenția de a mai aduce două sportive la club. „Suntem în tratative cu două sportive de marcă pe care încercăm să le transferăm la noi. Sperăm ca în viitorul apropiat să putem face acest pas sau să aducem măcar o sportivă” – a declarat acesta.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.