SPORT 18 iulie 2019

Noi performanțe la secția de atletism a Școlii de Gimnastică Botoș Liviu

de Covasna Media | 834 vizualizări

Secția de atletism a Școlii de Gimnastică Botoș Liviu a avut o activitate intensă în perioada de vară, cu participări și premii importante obținute la competițiile de alergare. Alergătorii care au participat atât la concursuri naționale, cât și internaționale, se pregătesc acum de închiderea sezonului competițional de vară, prin participarea la un ultim concurs în acest sezon, anume Jahorina UltraTrail în Bosnia-Herzegovina. 

Referitor la activitatea secției de atletism, antrenorul Botoș Liviu a declarat: „După sezonul de primăvară la alergare, încheiat cu participarea la Athens Half Marathon și Viena City Marathon, am avut o serie de concursuri în țară și peste graniță, la care am participat cu succes, unele fiind participări de verificare, dar obținând și urcări pe podium. În plan intern, am fost prezenți la Maratonul Internațional Sibiu, la DHL Cheile Grădiştei și Predeal Forest Run, la ultimul reușind să obținem prin alergătoarea Oana Mălina Negrea o medalie de bronz la proba de semimaraton la categoria de vârstă. Am avut o prezență importantă și la competițiile internaționale, prin participarea la Wizz Air Skopje Marathon – Macedonia de Nord, Tatra Mountains Running Tour – Slovacia și Tryavna Ultra – Bulgaria. Trebuie să menționez performanța deosebită a Oanei Mălina Negrea, care la Tryavna a obținut, în premieră pentru clubul nostru, prima clasare pe podium la un concurs internațional, și nu oricum, ci chiar pe locul 1 la categoria de vârstă în proba de 23 km. Suntem foarte mândri de această performanță internațională și ne bucurăm că putem adăuga la palmaresul clubului astfel de rezultate excepționale”.

Antrenorul Botoș Liviu ne-a dezvăluit și planurile de viitor ale secției de atletism a Școlii de Gimnastică: „După o scurtă vacanță competițională în luna august, vom reîncepe participarea la concursurile de alergare, având în calendar participarea la Maratonul Internațional Chișinău – Moldova, Wizz Air Budapest Felmaraton – Ungaria, Tbilisi Marathon – Georgia, Vodafone Istanbul Marathon – Turcia și Huawei Venice Marathon. Sperăm să ne putem atinge obiectivul de zece participări la concursuri internaționale în acest an, iar în plan intern ne propunem să participăm la încă vreo cinci competiții, dar nu avem încă definitivat programul exact”.

(Sursa: Comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.