SPORT 24 iunie 2022

Noi jucătoare la Sepsi-SIC

de Covasna Media | 965 vizualizări

Maria Jespersen, Bethy Mununga și Andreea Mititelu sunt oficial noile jucătoare ale Sepsi-SIC. 

Despre Maria Jespersen, Sepsi-SIC informează că „baschetbalista daneză, care poate fi folosită ca extremă mică și ca extremă de forță, a îmbrăcat în sezonul trecut tricourile celor de la Leganes, din Spania, și de la Sunbury Jets, din Australia. În campionatul spaniol a înregistrat medii de 6,2 puncte și 3,9 recuperări în 27 de meciuri, în timp ce în competiția din Australia a avut în 7 meciuri medii de 25,4 puncte și 11,6 recuperări. Sportiva în vârstă de 28 de ani și 183 cm înălțime a mai evoluat pentru echipa Universității din Florida de Sud, din 2014 până în 2018, cu medii de 18,1 puncte și 9,7 recuperări în cele 34 de meciuri din ultimul sezon petrecut în campionatul universitar din SUA. Om de bază al naționalei Danemarcei, a marcat 35 de puncte împotriva României, în preliminariile Campionatului European din noiembrie 2020”. 

Baschetbalista Bethy Mununga, în vârstă de 24 de ani, a jucat pentru echipa Universității din Florida de Sud, în Campionatul Universitar din SUA, în ultimele trei sezoane. „În stagiunea precedentă a avut o medie de 33 de minute în 33 de meciuri, înscriind 10,6 puncte și adunând 11,5 recuperări. Sportiva cu înălțimea de 183 cm are dublă cetățenie, belgiano-congoleză, și poate fi utilizată ca extremă mică și ca extremă de forță”, informează clubul covăsnean, potrivit paginii de Facebook. 

Și Andreea Mititelu este acum jucătoarea Sepsi-SIC. „Baschetbalista, care poate fi folosită ca extremă mică, dar și ca extremă de forță, a făcut parte în ultimii trei ani din echipa Phoenix Constanța. În sezonul precedent, în 29 meciuri în Liga Națională, a înregistrat medii de 7 puncte și 6,9 recuperări, în timp ce în 5 partide în Cupa României a avut medii de 8,6 puncte și 7,4 recuperări. Echipa de pe litoral a terminat pe locul patru în campionat și a ajuns în Final Four în Cupă. Jucătoarea de 21 de ani are 180 cm înălțime și a mai îmbrăcat tricoul lui CSU Oradea, jucând de 106 ori în prima ligă a României”, a mai transmis Sepsi-SIC. 

La capitolul plecări, în ultimul timp a fost trecut numele căpitanului Jovana Pašić, dar aici se numără și Alina Podar, Shaqwedia Wallace și Anisia Croitoru. 

Sezonul trecut a fost unul perfect pentru echipa antrenată de Zoran Mikes, care a cucerit atât titlul național, cât și Cupa României. 

Sursa foto: Facebook/Sepsi-SIC

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.