SPORT 13 septembrie 2018

Noaptea în care se pedalează non-stop la Șugaș Băi

de Iulia Drăghici - Taraș | 650 vizualizări

Cel care va face cele mai multe ture va fi premiat

Organizația sportivă Fitness Tribe din Sfântu Gheorghe organizează, în 15 – 16 septembrie, un eveniment sportiv inedit. 24 de echipe de cicliști s-au angrenat în provocarea lansată de organizatorii evenimentului, de a pedala 24 de ore încontinuu.

Acțiunea  se derulează pe traseul dintre Izvorul Csaba - Izvorul Elisabeta din stațiunea Șugaș Băi. Echipa care face cele mai multe ture va fi premiată.

„În acest concurs sunt angrenate 24 de echipe care vor pedala pe traseul dintre cele două izvoare din Șugaș Băi, Izvorul Csaba  - Izvorul Elisabeta din stațiunea Șugaș Băi. Echipele sunt alcătuite din câte două persoane, care vor pedala cel puțin o oră pe acest traseu, deci cele 24 de ore vor fi acoperite de cicliști. În total sunt 50 de participanți. În afară de aceștia, mai așteptăm persoane interesate de eveniment. Deschiderea va fi sâmbătă, la ora 10:00. Așteptăm cât mai multe persoane să participe la acest eveniment. Concursul se încheie pe data de 16, la ora 10:00. După aceea vor fi înmânate premiile câștigătorilor, adică celor care vor face cele mai multe ture”, ne-a declarat coordonatorul programului, Lászlóffy Lóránd de la Fitness Tribe.

Potrivit regulamentului evenimentului, „casca de protecție este obligatorie pe tot parcursul evenimentului, iar vesta reflectorizantă și farul respectiv stopul  în timp de noapte și în cazul în care organizatorii cer acest lucru din motive de siguranță (ex. vizibilitate redusă cauzată de fenomene meteo). În cazul părăsirii zonei evenimentului pentru o perioada mai lungă, participanții sunt rugați să informeze organizatorii de îndată.) Participanții sunt rugați să respecte toate regulile de circulație, în special să se deplaseze doar pe banda corespunzătoare pentru a reduce riscul unor accidentări. (...) Doar turele complete vor fi calculate (izvorul Csaba - izvorul Elisabeta - izvorul Csaba) care sunt parcurse împreună de cei doi coechipieri.

Nu vor fi luate în considerare turele făcute doar de unul dintre coechipieri sau turele unde este o diferență mai mare de 45 de secunde între coechipieri la punctele de control de la izvorul Csaba și izvorul Elisabeta.

Echipa trebuie să fie pe traseu pe tot parcursul „orei obligatorii” selectate pe fișa de înscriere. În afară de această oră echipele vor putea alege liber când și cât vor să pedaleze”, mai transmit organizatorii, prin intermediul evenimentului promovat pe Facebook.  

La zona de hidratare amenajată la Izvorul Csaba, participanții vor primi cafea, apă, glucoză sau banane. Aici va fi și punctul de service oferit de vocalcycle.

În cadrul evenimentului, vor fi premiate echipele masculine și feminine cu cele mai multe ture parcurse în 24 de ore. Vor fi, de asemenea, și premii speciale pentru cel mai tânăr și cel mai în vârstă participant. Utilizatorii Strava vor intra in concurs pentru un premiu special. Va fi premiată și echipa care parcurge în cel mai scurt timp segmentul special creat pentru acest eveniment, Izvorul Csaba - Izvorul Elisabeta - Izvorul Csaba.

Alte detalii, pe pagina de Facebook a evenimentului - Sugas24h, https://www.facebook.com/events/1948490648776321/.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.