SPORT 26 iunie 2018

Nemere Ghelința a pierdut dubla de baraj

de Covasna Media | 760 vizualizări

Nemere Ghelința a fost învinsă în returul barajului de promovare în Liga a III-a la fotbal, cu 2-0, de către AS SR Brașov.

Stadionul Comunal din Ghelinţa a fost, sâmbătă, sub asediul stegarilor, pentru că mai mult de 200 sute de suporteri ai oaspeților au ţinut să asiste la meciul promovării.

După 1-0 la Braşov, jucătorii campioanei judeţului Braşov au câştigat şi returul barajului, cu 2-0. Horia Popa a deschis scorul în minutul 17, iar câteva minute mai târziu, mijlocaşul braşovean a ratat şi un penalty. Alin Damian a majorat scorul în minutul 57, golgheterul "stegarilor" transformând un penalty obţinut de Vîrlan şi a încheiat conturile cu echipa covăsneană.

Până la final, gazele au forţat golul de onoare, însă fără niciun efect pe tabelă. La final, jucătorii, antrenorii şi suporterii au sărbătorit îndelung pe teren promovarea. Sărbătoarea a continuat şi la Braşov, unde echipa a fost aşteptată la stadion de foarte mulţi fani.

Scorul cumulat al celor două manșe a fost de 3-0 în favoarea stegarilor de sub Tâmpa.

La finalul meciului de la Ghelinţa, antrenorul Florin Stîngă a spus că în acest moment îşi doreşte doar ca proiectul să continue. „Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat şi că ne-am îndeplinit obiectivul. Îi felicit pe băieţi pentru munca pe care au depus-o în acest sezon. Sunt mândru de ei. Au fost 17 meciuri şi 17 victorii. Îi mulţumesc lui Simon Maurer pentru că mi-a oferit şansa să antrenez cea mai iubită echipă din Braşov. Dedic această promovare soţiei şi copiilor mei. Îi mulţumesc în mod special lui Vasile Dochiţa, singurul om din conducere pe care l-am simţit aproape de mine în toată această perioadă. Această promovare este a suporterilor. Îmi doresc să avem linişte, să construiesc în continuare şi să îndeplinesc obiectivul pe care îl am, acela de a duce echipa în Liga 2. Vreau să aduc doar jucători braşoveni, lângă acest grup cu care am muncit până acum. Îi rog din tot sufletul pe primarul George Scripcaru, dar şi pe preşedintele CJ, Adrian Veştea, să se alăture acestui proiect. Să vină alături de această formaţie a suporterilor şi să pună umărul la renaşterea fotbalului braşovean. Braşovul merită o echipă de fotbal la un nivel superior”, a spus Florin Stîngă, pentru www.liga2.ro.

Prezent la meciul de la Ghelinţa, Vasile Dochiţa, i-a felicitat pe jucători şi antrenori pentru îndeplinirea obiectivului. „Ne-am îndeplinit obiectivul. Ştiam din iarnă când am primit susţinerea firmei lui Simon Maurer şi am întărit lotul că nu vom avea probleme şi că nimeni nu ne poate sta în cale. Jucătorii merită toate felicitările pentru această promovare, iar suporterii au fost la înălţime”, a spus Vasile Dochiţa, preşedintele echipei, cel care a fost în tot acest sezon factorul de stabilitate la echipa campioană a Braşovului, pentru sursa menționată.

Vasile Dochița a fost, în trecut, implicat la fosta echipă de fotbal din Sf. Gheorghe, care s-a desființat înainte de apariția Sepsi OSK.

Rezultatele complete ale barajelor de promovare

La finele acestei săptămâni au avut loc meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a la fotbal. Iată rezultatele înregistrate:

Regiunea 1

AS Victoria Leţcani (Iaşi) – ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ (Neamţ), nu s-a disputat

23 iunie, tur

Avântul Albeşti (Botoşani) – ACS Gauss Bacău (Bacău) 0-1

ACS Şomuz Fălticeni (Suceava) – Flacăra Muntenii de Sus 5-0

Regiunea 2

23 iunie, retur

ACS Unirea Mirşid (Sălaj) – ACS Sticla Arieşul Turda (Cluj) 2-4 (în tur, 0-6)

ACS Unu Fotbal Club Gloria (Bistriţa-Năsăud) – AS Energia Negreşti Oaş (Satu Mare), nu s-a disputat

23 iunie, tur

CS Minaur Baia Mare (Maramureş) – CSC Sânmartin (Bihor) 0-0

Regiunea 3

23 iunie, retur

ACS Nemere Ghelinţa (Covasna) – ACS SR Municipal Braşov (Braşov) 0-2 (în tur, 0-1)

ACS Păltiniş Răşinari (Sibiu) – ACS MSE Târgu Mureş (Mureş) 3-1 (în tur, 0-2)

23 iunie, tur

CS Ocna Mureş (Alba) – AS Unirea Cristuru Secuiesc (Harghita), nu s-a disputat

Regiunea 4

23 iunie, retur

AFC Voinţa Lupac (Caraş-Severin) – CS Hunedoara (Hunedoara) 1-2 (în tur, 1-0)

ACS Viitorul Şimian (Mehedinţi) – ACS Dumbrăviţa (Timiş) 0-6 (în tur, 0-5)

23 iunie, tur

CS Crişul Chişineu Criş (Arad) – AS Petrolul Bustuchin (Gorj) 4-0

Regiunea 5

23 iunie, retur

CS Rapid Buzescu (Teleorman) – ACS Flacăra Horezu (Vâlcea) 0-1 (în tur, 0-8)

ACS Vediţa Coloneşti (Olt) – ACS Unirea Bascov (Argeş) 0-1 (în tur, 1-2)

AS Gloria 2015 Corneşti (Dâmboviţa) – FCU Craiova 1948 SA (Dolj), nu s-a disputat

Regiunea 6

23 iunie, retur

CSO Bragadiru (Ilfov) – CF Abatorul Slobozia (Ialomiţa) 4-2 (în tur, 1-1)

23 iunie, tur

CS Venus Independenţa (Călăraşi) – CS Blejoi (Prahova) 5-1

Regiunea 7

23 iunie, retur

CS Medgidia (Constanţa) – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăşti (Vrancea) 3-0 (în tur, 2-2)

SC Fotbal Club R Bucureşti (Bucureşti) – AFC Singureni (Giurgiu) 10-1 (în tur, 7-0)

23 iunie, tur

AS Pescăruşul Sarichioi Junior (Tulcea) – SCM Gloria Buzău (Buzău) 0-3

Universitatea Dunărea de Jos Galaţi (Galaţi) – CS Făurei (Brăila) 0-4

Meciurile care au avut turul pe 23 iunie vor avea returul pe 30 iunie. Echipele trecute cu roșu au obținut promovarea în Liga a III-a.

Au promovat prin „forfaitul” adversarilor, care n-au obținut CIS-ul, echipele FCU Craiova 1948, care trebuia să joace cu Gloria Cornești (Dâmbovița), Ceahlăul Piatra Neamț, al cărei adversar ar fi trebuit să fie AS Victoria Lețcani (Iași) și AS Unu FC Gloria Bistrița, care ar fi avut de înfruntat pe AS Negrești Oaș (Satu Mare). Altă echipă promovată fără baraj este Soda Ocna Mureș (Alba), fiindcă Unirea Cristuru Secuiesc (Harghita) n-a avut toate avizele luate.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.