SPORT 26 octombrie 2018

Ne vizitează campioana en-titre

de Covasna Media | 675 vizualizări

Echipa de fotbal CFR Cluj este cea mai veche dintre toată grupările înființate pe teritoriul actual al României și care are activitate. CFR Cluj a luat ființă în anul 1907, în vremea Imperiului Austro-Ungar. Primul nume pe care l-a purtat formația feroviară clujeană a fost KVSC (Koloszvári Vasutas Sport Club), fiind înființată de către muncitorii de la căile ferate.

Din sezonul 1921-1922, echipa a fost înscrisă în campionatul României. După război, în ediția de campionat 1947-1948, CFR Cluj joacă în prima ligă românească, apoi evoluțiile sunt fluctuante. CFR Cluj face naveta între primele trei eșaloane, cea mai bună performanță fiind clasarea pe locul al cincilea, în sezonul 1975-1976.

Istoria de dată recentă este mult mai bogată în rezultate răsunătoare. Începând din 2002, CFR Cluj începe ascensiunea și promovează din Divizia C până la nivelul primei ligi. CFR Cluj se remarcă și pe plan extern, ajungând în finala Cupei Intertoto în 2005, printre adversarii eliminați numărându-se Athletic Bilbao sau Saint Etienne.

CFR Cluj a câștigat de patru ori campionatul României, 2008, 2010, 2012 și 2018, ajungând de trei ori și în faza grupelor Ligii Campionilor. Debutul în cea mai titrată competiție continentală intercluburi este și el unul de neuitat, 2-1 cu Roma, pe Stadio Olimpico.  CFR Cluj mai are în palmares patru Cupe ale României (2008, 2009, 2010 și 2016) și trei Supercupe ale României (2009, 2010 și 2018).

Fără îndoială, CFR Cluj, locul secund în ierarhia actualei ediții a Ligii I, este una dintre cele mai bune formații din România. Antrenorul Antonio Conceicao a revenit la Cluj după ce în precedentul mandat a cucerit o Cupă a României. El l-a înlocuit în startul sezonului pe Edward Iordănescu.

Partida Sepsi OSK Sf. Gheorghe – CFR Cluj are loc duminică, 28 octombrie, cu începere de la ora 21.00, la Stadionul Municipal din Sf. Gheorghe. La echipa noastră evoluează o serie de jucători care au trecut și pe la CFR Cluj, cum ar fi Yasin Hamed, Ousmane Viera, Bryan Nouvier.

Moment de reculegere pentru Ilie Balaci

Federația Română de Fotbal a stabilit ca la toate meciurile oficiale disputate în perioada 21-29 octombrie 2018 să se păstreze un moment de reculegere în memoria marelui fotbalist Ilie Balaci.

Astfel, la jocurile echipelor de fotbal covăsnene, din liga I, liga a III-a și juniori republicani, în conformitate cu această directivă, se va ține momentul de reculegere, înainte de lovitura de începere.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.