SPORT 28 iunie 2021

Narcisa Nicoleta Florescu, campioană la Brazilian Jiu-Jitsu

de Covasna Media | 1101 vizualizări

Sportul de performanţă este precum iceberg-ul. Are o parte care se vede şi o parte, mult mai mare, care nu se vede. Ceea ce se vede este performanţa. Nu la fel de vizibile sunt echipa de pregătire şi efortul, solicitarea, sacrificiile, durerile, eşecurile pe care le-a făcut, avut sau simţit sportivul.

În sportul individual Brazilian Jiu-Jitsu, efortul este foarte mare, fiind necesar, în plus, să se ajungă la o bună colaborare între antrenor şi luptător, lucru ce poate avea un final fericit așa cum s-a întâmplat la competiția Tomis BJJ Open 2021, ce a avut loc în data de 26 iunie 2021 în Sala Sporturilor din Constanța, unde echipa Show Time Sport Club a participat cu 3 luptători, toți aceștia urcând pe podiumul de premiere. 

Cel mai bun sportiv al echipei, Narcisa Nicoleta Florescu, sportivă ce deţine o serie de trăsături fizice şi psihice ce au dus la obţinerea de performanţă deosebită la o categorie dominată de sportive adulte, ea având doar 16 ani, a reușit să cucerească locul 1 la categoria Adulți -70kg centuri albastre și locul 2 la categoria Adulți Open centuri albastre, fiind învinsă în finală, după ce s-a accidentat şi a avut degetul luxat, de campioana en-titre a categoriei de la puternica echipă Absoluto din București.

Au avut un drum competițional deosebit și băieții echipei, sportivii Andrei Alin Pantelimon, care a concurat la categoria Juniori -41kg centuri gri, obținând locul 2 după ce a avut de parcurs meciuri cu sportivi foarte tehnici ce au venit din Republica Moldova special pentru această competiție, precum și Vlad Artene, care a luat locul 3 la categoria Juvenili -60kg centuri albastre, unde a avut neșansa unui parcurs cu erori de arbitraj repetate ce nu au fost în favoarea noastră, fiind învins în semifinale cu o diferență de doar 1 punct.   

Podiumul pentru sportul de performanță este „îngust” adică „încap doar 3 sportivi”, iar noi, cei de la Show Time, suntem conștienți că este posibil să nu fim fericiți să îl prindem întotdeauna, însă interesul pentru competiţii şi dorinţa de a câştiga, contribuie la o bună motivaţie, ea fiind, alături de aptitudinile sportivului, variabila cea mai importantă a randamentului nostru în sportul Brazilian Jiu-Jitsu.

Sportivii noștrii își propun scopuri realiste, au capacitatea de auto-organizare şi realizează fără dificultăţi o imagine de ansamblu asupra sarcinilor în cadrul competiției şi identifică cu uşurinţă situațiile care sunt de rezolvat în timpul luptei. Poate de accea avem și „puțin” succes și trecem cu capul sus toate obstacolele întâmpinate iar stările de privaţiune şi frustrare sunt depăşite cu ajutorul motivaţiei.

Dacă dorești să faci parte din echipa noastră, dacă dorești să ai exemple de urmat, dacă dorești să faci performanță într-un mediu prietenos și sigur, ne poți găsi la Dojo-ul particular al clubului, str. Grigore Bălan, nr. 31, la parterul Hotelului Cosic, unde îți vom arăta frumoasa artă a luptei la sol, și nu numai.

Echipa Show Time Sport Club

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.