SPORT 2 octombrie 2014

Motocross Cup ajunge sâmbătă la Sfântu Gheorghe!

de Covasna Media | 715 vizualizări

La doar o săptămână după etapa de la Zărneşti, Motocross Cup revine cu actul final pentru acest sezon, etapa cu numărul cinci, programată pentru sâmbăta aceasta la Sfântu Gheorghe, pe circuitul de la Şugaş Bai. Este pentru prima data când singura cupă privată de motocros ajunge pe acest circuit, care se va prezenta „renovat” din temelii, graţie excelentei colaborări între Csaba Tompa, preşedintele clubului de motocros Şugaş Sfântu Gheorghe, şi Adrian Răduţă, Top Cross TCS, singurul specialist român în astfel de „lucrări”.

Felul în care a fost pregătit circuitul de motocros de la Zărneşti i-a făcut pe sportivi să aibe aşteptări crescute pentru Sfântu Gheorghe, iar organizatorii promit sa fie la înălţime. Aruncând o privire retrospectivă asupra curselor precedente din Motocross Cup, la clasa MX65, sibianul Marius Popovici a câştigat toate manşele la care a participat, ceea ce-l propulsează în postura de mare favorit pentru Sfântu Gheorghe. Lupta rămâne în schimb deschisă la clasa MX85, acolo unde Andrei Poponut şi Răzvan Stănescu vor ataca poziţia de lider deţinută de Iasmina Stan, o adolescentă graţioasă care ţine să demonstreze că motocrosul nu e un sport rezervat doar bărbaţilor!

În absenţa lui Alex Roşu, accidentat în vară în Bulgaria, misiunea lui Ionuţ Corbea a fost mai uşoară la clasa MX2 Juniori, dar obiectivul tânărului pilot este de a se ţine aproape de piloţii claselor MX1 şi MX2. La aceasta din urmă, lider după întrecerile alergate până în prezent este chiar fratele său, Virgil Corbea, aşa că e limpede că fraţii vor căuta să stabilească cine e cel mai rapid pe circuit. La clasa MX1, acolo unde lider este Adrian Răduţă, bătălia pentru locul doi are un bun potenţial să ţină spectatorii în priză, Ionuţ Cojanu şi Marcel Vişoiu fiind doi motocrosişti cu o vastă experienţă.

Rakossy Alpár a arătat ca poate să ţină frâiele clasei cu cea mai multi piloţi, MX Amatori, dar Constantin Angheluţ, Greczuj Nandor, Sandu Sorina şi Ciprian Moise sunt doar câţiva dintre pasionaţii de motocros, care se dovedesc a fi foarte rapizi şi care pot ataca podiumul. La MX Veterani, Ciprian Popescu pare a se relaxa de sarcinile sale organizatorice, găsindu-şi resurse să conducă cu stil întrecerea rezervată piloţilor născuţi înainte de 1974. Iar cât despre ani adunaţi in calendare, Nagy Daniel si Mihăiţă Stoianovici par să meargă din ce în mai bine sezon după sezon, cei doi sportivi putând completa podiumul final, rămâne de văzut în ce ordine.

Ca de obicei, spectatorii beneficiază de acces gratuit la circuitul situat între Sfântu Gheorghe şi Şugaş Bai, şi care are câteva sărituri care vor da înţelesuri noi sintagmei „zbor la înălţime”. Nu în ultimul rând, localnicii îl vor vedea la lucru pe Krisztian Tompa, care cu siguranţă va ţine să demonstreze ca acesta este circuitul său de casă, de unde a pornit cariera sa de pilot internaţional.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.