SPORT 29 decembrie 2017

Moș Crăciun a adus biciclete noi!

de Observatorul de Covasna | 765 vizualizări

În prezența sportivilor și a părinților, Novak Cycling Academy și-a încheiat primul an de activitate. În urmă cu 13 luni, Eduard Carol Novak (singurul campion paralimpic din istoria României) anunța înființarea primei academii de ciclism din Estul Europei, ideea fiind pusă în practică chiar de Ziua Copilului, pe 1 iunie 2017. Novak Cycling Academy a pornit la drum cu 17 copii, urmând ca în anii care urmează numărul cicliștilor să ajungă până la 50. Fondatorul Academiei, Novák Carol Eduard are un plan pe termen lung, el declarând la lansarea academiei că proiectul său este de minimum 12 ani, adică trei cicluri olimpice.

În jumătate de an micii cicliști ai Academiei Novak au câștigat în total 26 de medalii în diferite concursuri interne și internaționale, dintre care 13 sunt de aur, 6 de argint și 7 de bronz. Rezultatele i-au mulțumit atât pe fondatorul Novak Cycling Academy, cât și pe managerul echipei, Szabolcs Sebestyén. Cei mai buni cicliști al academiei au primit astfel și un cadou special: câte o bicicletă DRAG, oferită de sponsorul bulgar al echipei.

„A fost o mare bucurie pentru mine să fiu în mijlocul copiilor și părinților, să sărbătorim împreună primul an de la înființarea Academiei Novak. Faptul că sportivii noștri domină deja topurile naționale la diferite categorii de vârstă reprezintă cea mai bună dovadă că suntem pe drum cel bun. Sunt convins că investițiile din ani următori vor da roade și regiunea Harghita va produce sportivi cu rezultate importante și pe plan internațional. Țin să mulțumesc Primăriei Miercurea Ciuc, Consiliului Județean Harghita, Allianz Țiriac și celorlalți sponsori pentru că ni s-au alăturat în acest proiect foarte important pentru ciclismul din România!", a declarat cvintuplul campion mondial Eduard Carol Novak.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.