SPORT 20 decembrie 2018

Ministrul tineretului și sportului, Bogdan Matei, s-a întâlnit la Paris cu omologul său din Franța, ministrul Roxana Mărăcineanu

de Adrian Urse | 1163 vizualizări
Sursa foto - MTS
Sursa foto - MTS

Ministrul tineretului și sportului, Bogdan Matei, s-a întâlnit la Paris cu omologul său din Franța, ministrul Roxana Mărăcineanu. Numită în importanta funcție din Guvernul Republicii Franceze în urmă cu câteva luni, Roxana Mărăcineanu este o fostă mare sportivă de performanță, campioană mondială și vicecampioană olimpică la natație,cu origini din România.

Ministrul Bogdan Matei a vizitat-o pe doamna ministru Mărăcineanu la sediul Ministerului Sportului din Franța, iar întrevederea a fost una relaxată și într-o atmosferă deschisă și prietenoasă. Discuțiile au durat mai bine de o oră, s-au purtat în limba română, iar la acestea au mai fost prezenți și președintele COSR Mihai Covaliu, secretarul general COSR George Boroi și ambasadorul României la Paris, Excelența Sa Luca Niculescu.

Au fost abordate mai multe teme, printre care Sezonul Romania-Franta, inaugurat oficial la 27 noiembrie, posibilitatea unei colaborări mai strânse între unele federații, precum cele de rugby sau handbal, care și-ar putea aduce față în față primele reprezentative, dar și proiecte comune între cele două ministere. În acest sens, un prim pas ar putea fi făcut pe perioada Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, când partea franceză ar dori să vină cu niște proiecte referitoare la sportul preșcolar, la Forumul de sport al UE care va fi organizat în aprilie la București.

Ministrul Bogdan Matei i-a transmis ministrului Roxana Mărăcineanu și invitația din partea premierului Viorica Dăncilă de a veni într-o vizită la București și a discutat și despre alte proiecte actuale de anvergură din România, cum ar fi cel de descentralizare sau cel al înființării a 1.000 de grădinițe olimpice.

“Mă bucur foarte mult că am avut această întâlnire cu doamna ministru Mărăcineanu. Așa cum știți, în aceste zile Parisul trece prin momente destul de tensionate, asupra cărora Guvernul francez se concentrează și cu atât mai mult apreciez faptul ca doamna ministru și-a facut timp să ne vedem, în ciuda programului încărcat. Am comunicat perfect în limba română, dovadă că nu-și uită și își respectă mult originile. Am schimbat o mulțime de informații, am stabilit să avem acțiuni comune și alte întâlniri în viitorul apropiat și i-am transmis și invitația din partea premierului Dăncilă de a ne vizita la București cât mai curând. Ca să concluzionez, a fost o onoare să o cunosc pe fosta mare campioană și actualul ministru francez al sportului și cu siguranță ambele părți, română și franceză, vom avea de câștigat după discuțiile utile și fructoase de la Paris.

Și aș mai dori să subliniez încă un moment important din scurta mea vizită la Paris. Am avut o discuție de câteva ore alături și de președintele FR Handbal Alexandru Dedu, cu președintele COSR Mihai Covaliu și secretarul general George Boroi și am stabilit foarte multe planuri comune importante și modalități de a colabora cât mai bine și sunt foarte încântat de deschiderea și cooperarea COSR”, a spus Bogdan Matei, citat de pagina oficială a Ministerului Tineretului și Sportului, www.mts.ro.

Ministrul TS le-a oferit la final, ministrului Roxana Mărăcineanu și ambasadorului Luca Niculescu, câte o plachetă simbolică din partea MTS. Ambasadorul Luca Niculescu a lucrat, înainte de investirea în această funcție,la Radio France International.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.