SPORT 10 aprilie 2021

Ministrul Sportului, Eduard Novak: Suntem printre ultimii din Europa la capitolul mişcare

de Agerpres | 972 vizualizări

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că numărul persoanelor din ţara noastră care fac constant mişcare sau care practică un sport este extrem de mic, prin urmare se va implica în dezvoltarea atât a sportului de performanţă, cât şi a celui de masă.

"Nu numai sportul de performanţă contează şi medaliile olimpice, ci contează foarte mult câţi copii fac sport, acei copii cum pornesc în viaţă şi, desigur, masa mare efectiv cât de mult face mişcare, că deocamdată stăm foarte prost, la nivel naţional avem de la 2 la 5%, suntem printre ultimii în Europa la acest capitol şi, desigur, şi alimentaţia, ne aflăm printre primii care avem supraponderali", a declarat Eduard Novak.

Acesta a spus că a acceptat funcţia de ministru deoarece consideră că este o oportunitate de a "face lucruri remarcabile pentru viitorul copiilor noştri".

"Pentru mine a fi ministrul Tineretului şi Sportului în România înseamnă ca şi cum aş fi câştigat încă un titlu olimpic, este cumva o încununare a carierei mele de sportiv de performanţă. De 35 de ani mă aflu în sportul românesc, am început de foarte jos, am trecut prin toate nivelele în două sporturi şi am condus şi Federaţia de ciclism, pe care am preluat-o aproape în aceeaşi stare cum este starea actuală a sportului din România şi am dus-o la un nivel în care a devenit una dintre cele mai puternice federaţii din Balcani. Sunt foarte mândru de acest lucru, cred că cunosc foarte bine meseria şi am văzut această oportunitate. Ştiţi foarte bine că nu am fost politician, dar am văzut această oportunitate de a face ceva istoric şi cred că este un moment oportun ca să putem să punem bazele unui sport într-adevăr bine construit, bine gândit, mai ales în momentul actual, în care suntem în această formaţie, coaliţie, împreună cu domnul ministru Tanczos Barna, domnul ministru Cseke Attila şi domnul viceprim-ministru Kelemen Hunor, să facem nişte lucruri remarcabile pentru viitorul copiilor noştri", a afirmat el.

Eduard Novak a reamintit faptul că ministerul pe care îl conduce va elabora o strategie a sportului românesc, care va indica direcţia în care se va îndrepta în următorii ani.

"Avem foarte mult de lucru, facem strategia sportului românesc începând de la sporturi prioritare până la infrastructură, cluburi sportive. Trebuie să avem o strategie care o să ne arate, efectiv, încotro să ne îndreptăm (...) Vrem să reorganizăm sportul paralimpic, ceea ce este foarte important şi sunt puse în joc 500 de medalii de aur la jocurile paralimpice, care au aceeaşi valoare ca Jocurile Olimpice şi cred că o să aibă un impact social major pentru persoane cu dizabilităţi. Totodată, şcoala de antrenori şi sistemul de educare, deoarece în momentul actual nu are niciun succes, ba, mai mult de atât, în acest sistem ne batem joc de visele şi de viziunile sportivilor şi sportul copiilor noştri", a mai spus ministrul Eduard Novak.

Sursa foto - Facebook, Tamas Sandor

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.