SPORT 10 aprilie 2021

Ministrul Eduard Novak, nemulţumit de situaţia gimnasticii româneşti

de Covasna Media | 1195 vizualizări

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, se declară nemulţumit de situaţia gimnasticii româneşti şi consideră că şi în această ramură sportivă trebuie făcute reorganizări.

"Îmi pare foarte rău de gimnastică, mă gândesc acum la nivel naţional. Adică aici este exact ce vă spun, toate problemele sportului românesc se reflectă prin gimnastică. Adică să pierzi un sport cu tradiţie de la nivel de top mondial, ca astăzi încă să nu ştim dacă o să avem calificat unul la Tokyo, îţi vine să plângi, când erai obişnuit, când te uitai la orice competiţie, Mondiale, Jocuri Olimpice, că era plin podiumul de fetele de la gimnastică şi după aceea au venit şi băieţii... Deci e un semnal foarte clar şi nu mă miră. Astăzi încă antrenorul naţional este cine este. Asta e. Trebuie regândit şi aici. Acum, noi, care am învăţat pe toată lumea gimnastică, trebuie să aducem de afară să ne înveţe pe noi gimnastică", a declarat Eduard Novak, cu prilejul unei vizite de lucru pe care a făcut-o vineri la Sfântu Gheorghe.

Acesta a adăugat că în calitate de ministru al Sportului are pârghii pentru a interveni şi va uzita de acestea pentru a îmbunătăţi lucrurile şi în acest domeniu.

Primarul municipiului Antal Arpad a menţionat că autorităţile locale au o strategie de dezvoltare a sportului de performanţă şi de masă şi ia în calcul şi dezvoltarea unei secţii de gimnastică în viitor.

"Începem să lucrăm şi să gândim o strategie pe termen lung, nu se poate de pe azi pe mâine, nu poţi să faci nişte săli de pe azi pe mâine, nu poţi să ai nici antrenori, nici copiii (...) Aşa cum la hochei am început acum 13 ani şi am ajuns astăzi să avem o echipă în liga Erste, şi la gimnastică dacă astăzi vom începe ceva vom avea rezultate peste 10-12 ani. Aşa trebuie să gândim", a declarat Antal Arpad.

În cursul zilei de vineri, ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor locale şi organizaţiilor de tineret, asociaţiilor şi cluburilor sportive din municipiul Târgu Secuiesc, a vizitat patinoarul artificial din localitate, precum şi terenul de atelaje de la Olteni şi Centrul de agrement pentru tineret de la Pădureni, transferat recent din proprietatea ministerului în cea a autorităţilor judeţene.

De asemenea, a avut discuţii cu autorităţile locale din Sfântu Gheorghe şi cu reprezentanţii asociaţiilor şi cluburilor sportive din municipiu, după care a vizitat Arena Sepsi şi noul stadion al echipei de fotbal Sepsi OSK, împreună cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, prezent în calitate de preşedinte al Federaţiei Mens Sana.

Sursa foto - Facebook, Tamas Sandor

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.