SPORT 27 februarie 2019

Micuții hocheiști români au triumfat la un puternic turneu în Canada

de Covasna Media | 1217 vizualizări

O echipă românească a participat la turneul de hochei pe gheață U13 „Pee-Wee” din Quebec (Canada), considerată a fi cea mai prestigioasă competiție de copii din lume.

De-a lungul timpului, jucători precum Wayne Gretzky, Mario Lemieux sau Patrick Roy au participat la acest turneu, alături de mulți alți jucători care au ajuns să evolueze în NHL.

Echipa s-a numit Team România, dar a avut pe tricouri stema Transilvaniei, nu drapelul tricolor. Echipa românească a fost formată din jucători de la echipele Corona Brașov, Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Felcsik, deplasarea acestora fiind posibilă cu suportul Fundaţiei Ţiriac şi al Coronei Braşov.

Federația Română de hochei susține că nu a fost implicată în această participare. De altfel deplasarea copiilor, tricourile au fost plătite de familiile acestora.

Turneul se află la a-60-a ediţie iar Kovács László şi Fülöp Rajmond, antrenori la centrul de copii şi juniori al Coronei Wolves Braşov, au reuşit să strângă 18 mici hocheişti din toată ţara.

Componenţa a fost alcătuită din Gergely Hunor, Bartis Ádám, Biró Márk, Achim Cristian, Nechita Tudor, Lusztig Krisztián, János Márk, Tofán Tamás, Balogh Áron, Kovács Szabolcs, Bolocan Tudor Ovidiu, Bolocan Matei Timaru, Răzvan Şendrea, Cezar George, Máthé Zsolt, Czirják Zalán, Kovács Alpár şi Moise Luca – Iustin.

Felicitări!

(Foto Pagini Românești Canada)

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.