SPORT 30 decembrie 2013

Michael Schumacher e în comă după un accident la schi

de Covasna Media | 567 vizualizări

schumacher

UPDATE 10:30 Conform unei informatii publicate de presa franceza, Schumacher ar fi fost supus in timpul noptii unei a doua operatii pe creier!

UPDATE 10:20 Surse medicale anunta ca Schumacher a suferit o hemoragie cerebrala dupa ce s-a lovit puternic cu capul de o piatra. In ciuda socului, Schumacher nu si-a pierdut nicio clipa cunostinta pana cand a ajuns la spital. Situatia i s-a inrautatit ulterior.

UPDATE 00:05: Michael Schumacher a fost supus mai multor intervenții neurochirurgicale și medicii se arată rezervați, deoarece germanul e în continuare în comă.

Felul în care va trece peste această noapte e decisiv pentru starea sa, care a în continuare critică, fostul pilot luptând pentru viața sa după accidentul suferit la schi.


UPDATE 23:50: Cotidianul german Bild titrează că starea lui Michael Schumacher este critică și că fostul pilot de Formula 1 e în comă la spitalul din Grenoble. Sursa citată scrie că acesta se luptă pentru viața sa după ce a suferit o puternică hemoragie craniană.


UPDATE 23:35: Au apărut primele detalii despre circumstanțele în care s-a produs accidentul al cărei victimă a fost mIchael Schumacher. Fostul pilot purta cască în momentul în care a căzut pe pârtia Saulier, între Chamonix și Biche, la 2783 de metri altitudine. Incidentul a avut loc între orele 11:00 și 11:15 duminică de dimineață.

La ora 11:53 Schumacher a fost adus de salvamontiști la spitalul din Albertville, iar la 12:45 a fost transportat la clinica universitară din Grenoble. După amiază a sosit aici neurochirurgul parizian Gerrard Saillant, prieten cu fostul pilot, care l-a tratat după accidentul suferit de acesta în 1999, la Silverstone.

Surse din Poliția franceză, care investighează accidentul, susțin că Schumacher era conștient la sosirea salvamontiștilor.


UPDATE Ora 21:15: Veștile despre starea lui Michael Schumacher, după accidentul suferit la schi, în Franța, sunt contradictorii.

Jandarmeria montană din Courcheval, care a intervenit după accidentul lui Schumacher, a precizat că germanul a suferit "un traumatism cranian sever", în urma căruia i-a fost afectat creierul. Totodată, autoritățile din Meribel au anunțat că viața septulului campion mondial de Formula 1 nu este în pericol, potrivit agenției Mediafax. Fostul pilot este internat la Spitalul de Urgență de din Grenoble, acolo unde a fost adus un neurochirurg de la Paris.

La scurt timp după acest anunț, publicația ledauphine.com a notat că starea lui Schumacher s-a înrăutățit și că viața i-ar putea fi pusă în pericol. Ancheta francezilor continuă.


Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher (44 de ani), septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminică dimineaţă, în staţiunea Meribel, anunță postul de radio Europe 1.

Din primele informații, Schumacher a suferit un traumatism cranian după ce a căzut în timp ce schia în Alpii francezi şi a fost transportat de ugență la spital.

"Nu știu cât este de gravă accidentarea. Poliția a început o investigație pentru a stabili circumstanțele căderii. Nu știm dacă accidentul s-a petrecut pe pistă sau în afara ei. Avea cască şi s-a lovit cu capul de o stâncă. Intervenţia a fost rapidă, la ora 11.15, el fiind transportat cu elicopterul la spital. Era şocat, puţin agitat, dar conştient. Probabil este un traumatism cranian, dar nu este grav", a comentat pentru L'Equipe directorul general al stațiunii, Christophe Gernignon - Lecomte.

Campionul german s-a retras definitiv din Formula 1 în luna decembrie a anului trecut. În trei sezoane cu echipa Mercedes, el a reușit un singur podium. Lotus i-a propus să concureze în ultimele două etape din 2013, dar Michael Schumacher a refuzat oferta.

El a câştigat în carieră 91 de Mari Premii în 307 participări.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.