SPORT 1 noiembrie 2018

Medalii pentru covăsneni la Europenele de Ju-Jitsu U18 şi U21

de Covasna Media | 644 vizualizări

Sportivii covăsneni pregătiți la cluburile CSM Sfântu Gheorghe şi CS Samurai OPS Sfântu Gheorghe de antrenorii Cristina şi Petru Oltean cuceresc podiumul de premiere la Campionatele Europene de Ju-Jitsu U18 şi U21 ani desfășurate în Bologna - Italia.

În perioada 24 -28.10.2018 în Italia-Bologna s-au desfășurat Campionatele Europene de Ju-Jitsu, categoriile de vârstă U18 ani și U21 ani, competiție la care au participat peste 600 de sportivi din 23 ţări europene și din Israel.

La această competiție au participat și trei sportivi componenţi ai lotului național de Ju-Jitsu legitimați la Cluburile CSM Sfântu Gheorghe şi CS Samurai OPS Sf. Gheorghe, rezultatele acestora fiind următoarele: Andreea Creţu cucerește 2 medalii de argint la Ju-Jitsu Fighting şi Ju-Jitsu Ne-Waza categoria -48kg U18 ani după ce și-a învins toate adversarele până în finală, sportive foarte puternice cu tradiție în acest sport din Rusia sau campioana mondială din Israel; Vlad Laşcu – medaliat cu bronz la ju-jitsu Fighting categoria -55kg U21 ani, acesta pierde în semifinală după ce şi-a surclasat toţi adversarii până aici din Franța, Italia, Germania, Belgia şi pierde în faţa unui sportiv din Franța care avea să câştige aurul la această categorie, o categorie foarte grea cu sportivi de talie mondială; Laurenţiu Ţifrea – după o evoluţie foarte bună unde îşi surclasează toţi adversarii până în semifinală cucerește locul 5 la ju-jitsu fighting categoria -55kg U18 ani după ce pierde în finala mică într-o categorie cu  sportivi cu rezultate de excepție internațională.

„Sunt foarte, foarte mândru de evoluția sportivilor mei. Toții sportivi mei au luptat în finale la categoriile lor de ani și greutate chiar dacă aceștia sunt la primul an în categoriile lor practic toți trei au fost mai mici de ani fată de adversarii lor cu 3 ani. Sunt fericit că Andreea Crețu a cucerit 2 medalii de argint la o asemenea competiție de valoare, am demonstrat încă o dată că familia Oltean formează sportivi de valoare internațională și scoate campioni de talie mondială”, a declarat Petru Oltean.

La finalul acestei competiții România a ocupat locul II pe naţiuni.

„Toate cheltuielile de participare a acestor sportivi au fost acoperite în diferite procente de către Federația Română de Arte Marţiale, departamentul de Ju-Jitsu, Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, Clubul Sportiv Samurai OPS Sfântu Gheorghe, Consiliul Local Sfântu Gheorghe – prin programul Sfântu Gheorghe Sprijină Sportul.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care ne-au sprijinit în obținerea acestor rezultate de excepție.

Dacă v-ați săturat să fiţi păcăliţi material și moral cu poveşti frumoase la cluburi cu nume pompoase și doriți să performaţi în acest sport, vă așteptăm în echipa noastă şi vă anunțăm pe acestă cale că facem înscrieri la secțiile de performantă și începători la Sala Sporturilor Szabo Kati – marți și joi de la orele 19:00-20:00 și la Școala Generală Nicolae Colan în zilele de luni, miercuri, vineri între orele 17:30 - 20:30 sau la telefon 0744378469, 0760297621”, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.