SPORT 9 ianuarie 2013

Meciul Ungaria-România, cu porțile închise

de Covasna Media | 516 vizualizări

Partida dintre Ungaria și România programată la 22 martie în preliminariile Cupei Mondiale de Fotbal se va disputa la Budapesta fără spectatori în tribune, după ce echipa maghiară a fost sancționată de FIFA, a anunțat marţi seara publicația maghiară Nemzety Sport. Decizia a fost luată pe 20 noiembrie 2012, însă a fost făcută publică abia pe 8 ianuarie 2013. Ungurii au anunțat imediat că vor face apel.

FIFA a motivat decizia ca urmare a comportamentului rasist al fanilor maghiari la meciul amical cu Israel de pe 15 august 2012. Atunci într-una din tribunele arenei din Budapesta suporterii au afișat un steag al Iranului.

Investigațiile au arătat că fanii maghiari au arborat însemne rasiste, anti-semite şi agresive către fanii oaspeţi.

În imaginile video se vede cum suporterii unguri scandează împotriva evreilor, iar alții strigă numele dictatorului italian Benito Mussolini, fostul aliat al naziştilor în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Având în vedere împrejurările în care s-au petrecut lucrurile și gravitatea incidentelor, Comitetul FIFA a decis ca următorul meci al echipei naţionale a Ungariei să se dispute fără spectatori”, scrie FIFA.

Următorul meci este Ungaria - România, din prelimnariile CM 2014, de pe 22 martie.

Federația Ungară regretă enorm aceste incidente și comportamentul unei mici părți a suporterilor. Credem că decizia este prea drastică și vom face apel”, a declarat purtătorul de cuvânt al Federației Ungare de Fotbal, Tamas Sztancsik.

Pe lângă sancțiunea de a disputa următorul meci din preliminariile Cupei Mondiale cu porțile închise, Federația Ungară de Fotbal a mai fost amendată cu 35.000 de franci elvețieni.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.