SPORT 9 februarie 2009

Marian Cozma a fost înjunghiat mortal într-o discotecă din Ungaria

de Covasna Media | 917 vizualizări
Pivotul naţionalei de handbal, Marian Cozma, a fost înjunghiat în inimă, sâmbătă noapte, într-un club din Ungaria de localnici de etnie rromă. Marian Cozma a murit la două ore de la incident. Handbalistul sărbătorea, alături de alţi prieteni, naşterea unui copil al unui coechipier de la echipa maghiară Vezsprem, a declarat preşedintele FRH, Cristian Gaţu. Din cele povestite de martorii aflaţi în local în momentul producerii incidentului, Marian

Pivotul naţionalei de handbal, Marian Cozma, a fost înjunghiat în inimă, sâmbătă noapte, într-un club din Ungaria de localnici de etnie rromă. Marian Cozma a murit la două ore de la incident. Handbalistul sărbătorea, alături de alţi prieteni, naşterea unui copil al unui coechipier de la echipa maghiară Vezsprem, a declarat preşedintele FRH, Cristian Gaţu.

Din cele povestite de martorii aflaţi în local în momentul producerii incidentului, Marian Cozma şi coechipierii săi sărbătoareau la o masă, iar la o altă masă era un alt grup de localnici de etnie rromă. La un moment dat, între cele două grupuri s-a iscat un scandal. Handbalistul român a fost înjunghiat în inimă.

Unul dintre coechipierii lui Cozma a fost înjunghiat în rinichi, în timp ce celălalt handbalist a fost lovit la cap şi a fost diagnosticat cu grave traumatisme cranio-cerebrale. Medicii au încercat mai bine de două ore să-l salveze pe handbalistul român, dar totul a fost în zadar.

Poliţia din Ungaria a demarat o anchetă pentru a elucida împrejurimile în care s-a produs evenimentul.

În 2005, pe vremea când juca la Dinamo, handbalistul a fost bătut şi înjunghiat de opt persoane, şi s-a ales cu o plagă injunghiată în apropierea coloanei vertebrale, lungă de opt centimetri şi adâncă de trei. În mod miraculos, la doar câteva luni, a revenit pe teren. Marian Cozma ar fi împlinit 27 de ani pe opt septembrie. Era cunoscut în lumea handbalului sub numele de "Păsărilă", datorită înălţimii sale impresionante, 2,10 m. Pivotul a participat şi la Campionatul Mondial din Croaţia, de la începutul acestui an, dar la finalul competiţiei a anunţat că nu va mai evolua pentru echipa naţională. Marian Cozma era legitimat la echipa maghiară Veszprem.

Confundat cu o altă persoană?!

Presa ungară scrie că handbalistul român a fost confundat cu o altă persoană, din cauza staturii sale, şi a fost înjunghiat deoarece atacatorii au crezut că este persoana cautată de ei. „Atacatorii au avut un conflict cu un bărbat la fel de înalt, care se pare că dispăruse vineri seară. Agresorii au avut nişte conturi de reglat şi l-au înjunghiat pe Cozma cu un cuţit, confundându-l cu altcineva. Aşadar, cea mai plauzibilă ipoteză este că Marian Cozma a murit din greşeală“, scrie presa maghiară.

Tatăl lui Marian: „Nu copilul mi l-au omorât, pe mine m-au omorât“

„Aseară am discutat ultima oară, la telefon, cu Marian. Era cu prietena la o petrecere prin care sărbătoareau naşterea copilului extremei stângi a echipei la care era legitimat“, povesteşte îndurerat Petre Cozma, tatăl handbalistului român ucis în Ungaria. „Toată viaţa a fost vesel, avea mulţi prieteni“, spune tatăl handbalistului.

Marian a ales să joace handbal, urmând exemplul părinţilor. „Vroiam să câştige în Champions League, poate mergea cu lotul la olimpiade, aceasta este visul oricărui sportiv“, a mai spus Petre Cozma.

Tatăl handbalistului povesteşte că fostul pivot al Naţionalei trebuia să se însoare la vară. „Mă duc să mi-l aduc acasă“, a încheiat Petre Cozma.

Locuitorii oraşului Veszprem deplâng moartea lui Marian

Fanii echipei la care era legitimat handabalistul român regretă moartea sportivului. Ieri, în locul unde a fost înjunghiat Marian Cozma, au fost prezenţi mai mulţi suporteri care au aprins lumânări în memoria handbalistului, iar clubul intenţionează să organizeze o seară în care să fie cinstită memoria pivotului ucis sâmbătă noaptea.

De asemenea, oficialii echipei Veszprem se gândesc să amâne meciul pe care trebuie să îl dispute în Liga Campionilor duminica viitoare, pentru că echipa ar putea fi încă în stare de şoc. O decizie urmează să fie luată în zilele următoare, când se va face şi un anunţ oficial.

Teme articol: handbal Marian Cozna Veszprem
Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.