SPORT 18 iunie 2013

Maria Raluca Artene, campioană națională la înot

de Covasna Media | 1282 vizualizări

Sportiva CSG Artene Maria Raluca

Weekend-ul trecut a fost marcat prin două competiţii importante în nataţia românească: Campionatele Naționale de copii 10 ani, la Bazinul Olimpic „Delfinul” din Arad, şi Campionatul Național de Masters, la Bazinul Olimpic de la Brașov.

La doar 10 ani şi aflată la prima ei participare la Campionate Naţionale, Raluca Maria Artene, înotătoarea legitimată la Clubul Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe, a reuşit să îşi stapânească emoţiile şi să dea frâu liber ambiţiei şi dorinţei de afirmare. Capacitatea maximă de concetrare  a micuţei, asupra tehnicii impuse de antrenor, au adus rezultatul mult dorit în cea de a treia reuniune din concurs: campioană naţională în proba de 50 m spate, cu timpul de 37”57. Adjudecarea titlului este cu mult mai preţioasă având în vedere că Raluca a reuşit să surclaseze adversare de temut, de la cluburi cu renume din țară, reuşind să urce oraşul Sfântu Gheorghe şi judeţul Covasna pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de la Campionatele Naţionale de copii 10 ani.

În paralel cu rezultatul Ralucăi obţinut la Arad, la Braşov, la Campionatul Naţional de Masters, Nagy Mihai, reprezentant al Clubului Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe, şi-a adjudecat locul I la probele de 50 m la care a participat, respectiv: craul, spate, bras şi fluture.

La întoarcerea din deplasare, antrenorul Ciprian Grosu ne-a declarat: „Sunt bucuros de rezultatele obţinute de CSG weekendul acesta. Atât eu cât şi sportivii mei suntem mândri că eforul şi munca depuse anul acesta au fost fructificate prin rezultate remarcabile în toate competiţiile şi mai ales că ne-am remarcat la fiecare Campionat Național prin urcarea pe podium. Până în prezent toate obiectivele pe care le-am avut anul acesta au fost îndeplinite: depăşirea timpilor personali, noi recorduri la nivelul clubului şi „proba de foc” – podium la Campionate Naţionale. Avem un titlu de campion naţional la 10 ani – Raluca Maria Artene, dublu vicecampion național la 13 ani – Tompa György Kadosa, vicecampion național la juniori II Ioana Hermenean, un loc III la juniori II Ioana Todoran și patru la Campionatul Național de Master. Ne aşteaptă în luna iulie încă două Campionate Naționale la Brăila și București, ultimele din acest sezon, unde sperăm să avem rezultate bune.”

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Miha!!, 20 iunie 2013
Bravo Raluca,felicitari din toata inima,mai ales dupa incidentul cu clavicula!!
Otilia, 18 iunie 2013
Felicitari din toata inima!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.