SPORT 23 aprilie 2024

Marea provocare pentru mișcare revine!

de Daniela Luca | 554 vizualizări

Asociația Fitness Tribe din Sfântu Gheorghe organizează cea de-a doua ediție a competiției „Marea provocare pentru mișcare”, integrată în programul „Mișcare pentru sănătate”. Pe lângă maratonul de 24 de ore, evenimentul include și patru prelegeri pe teme actuale pentru sportivi, cum ar fi nutriția sau sănătatea mintală.

Seria de evenimente va include, așadar, patru întâlniri înaintea evenimentului special organizat pe 1 iunie, la care vor avea acces toți doritorii.

  • Pe 16 mai, se va desfășura un eveniment gastronomic numit „Bucătăria cu cereale”, care constă într-o prezentare susținută de chef-ul Kovács Gábor Áron și nutriționista Bicsok Éva, la Restaurantul Kastel.
  • Pe 24 mai, vineri, multiplul campion mondial la mountainbike, Ede Molnár, va împărtăși „Povestea unui mountainbiker”, în sala mare a Casei de Cultură „Kónya Ádám”.  
  • Daniel Santa, organizatorul Brașov Running Festival, va susține, pe 28 mai, o prelegere intitulată „Nu uita să-ți legi șireturile”, despre importanța detaliilor care pot face diferența în alergare. Evenimentul va avea loc la Orchidea Events.
  • Pe 30 mai, psihologul, hipnoterapeutul și specialistul în sănătate mintală Miklós Csongor va prezenta „Viața înainte și după linia de finiș”, la Bertis Pub.

În ceea ce privește competiția „Marea provocare pentru mișcare”, participanții vor putea lua parte la o cursă de ștafetă de 6, 12 sau 24 de ore pe pista de alergare a Stadionului Municipal din Sfântu Gheorghe. Concurenții trebuie să facă mișcare în echipe de câte 6 persoane. Formele de mișcare pot include alergarea, mersul pe jos, nordic walking (n. red. mers nordic, ajutat de bețele specifice) sau combinații ale acestora, transmit organizatorii.

Evenimentul începe sâmbătă, 1 iunie, de la ora 18:00, iar cei care vor să participe la cea mai populară probă, cea de 6 ore, trebuie să știe să startul se va da pe 2 iunie, de la ora 12:00.

Acesta va fi locul în care majoritatea echipelor, comunităților de muncă și școlilor se adună pentru a se mișca împreună și a se bucura de compania celuilalt și de energiile bune! Aici găsesc motivația pentru provocările viitoare. Nu rata această experiență fantastică! Înscrie-te acum și fii parte dintr-o aventură comunitară de neuitat”, spun cei de la Fitness Tribe.

Regulile concursului:

  • Echipele pot fi formate din 6 persoane și pot avea și o compoziție mixtă (bărbați și femei).
  • O persoană poate participa doar într-o singură echipă.
  • Participarea la concurs se face pe propria răspundere.
  • Fiecare echipă poate decide liber strategia de concurs, dar toți concurenții înscriși trebuie să parcurgă cel puțin 5 ture.

Cum se realizează clasamentul: 

  • Fiecare echipă trebuie să parcurgă cât mai multe ture posibile în timpul concursului.
  • Echipele vor fi clasificate în funcție de numărul total de ture parcurse.

Premiile pentru locurile I-III sunt între 250 și 400 de lei. Startul înscrierilor a fost dat deja, iar formularul se găsește AICI. Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe pagina de Facebook. Taxa de înscriere este de 300 lei pe echipă, indiferent de durata sau categoria aleasă.

Organizatorii mai transmit că proiectul încurajează să ne confruntăm cu provocările vieții, pentru că depinde de fiecare dintre noi cum facem față obstacolelor. Participarea în program oferă oportunitatea angajaților din firme, de exemplu, să își consolideze spiritul de echipă și abilitățile de colaborare. 

Programul „Mișcare pentru sănătate” este susținut de Primăria Sfântu Gheorghe. 

Sursă foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.