SPORT 23 mai 2019

Manejul acoperit din cadrul Centrului ecvestru de lângă Sfântu Gheorghe, inaugurat luna viitoare

de Agerpres | 686 vizualizări

Manejul acoperit, construit în incinta Centrului ecvestru de lângă municipiul Sfântu Gheorghe, va fi inaugurat la începutul lunii viitoare şi le va oferi amatorilor de echitaţie posibilitatea de a practica acest sport pe tot parcursul anului.

Directorul executiv al Asociaţiei de Utilitate Publică Vadon, Demeter Janos, care administrează acest centru, a precizat că manejul are o suprafaţă de aproximativ 25×25 de metri şi a fost construit cu sprijinul financiar al Consiliului local municipal şi al Guvernului Ungariei, prin intermediul Fundaţiei Bethlen Gábor.

Potrivit acestuia, manejul va asigura condiţii pentru practicarea echitaţiei în toate cele patru anotimpuri, nu doar 4-5 luni pe an, prin urmare va avea o mai mare eficienţă atât din punctul de vedere al performanţelor sportive, cât şi economico-financiară.

Intenţia autorităţilor locale este de a-l extinde pentru a putea găzdui, pe viitor, atât competiţii naţionale, cât şi internaţionale.

Centrul de echitaţie a fost construit de Primăria Sfântu Gheorghe pe un teren de aproape patru hectare aflat pe dealul Benedek, la ieşirea din municipiu spre localitatea Vâlcele şi deţine în prezent 16 cai.

Demeter Janos a mai spus că centrul se bucură de un foarte mare succes, oferind condiţii excelente pentru cei care vor să se antreneze sau să înveţe să călărească.

Inaugurarea manejului va avea loc pe 2 iunie, la ora 14.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.