SPORT 2 februarie 2012

Măcel în Egipt. 74 de suporteri au fost ucişi după un meci de fotbal.

de Covasna Media | 409 vizualizări

Tragedie în fotbal: meciul dintre Al Masri şi Al Ahly Cairo, din cupă, s-a încheiat tragic, cel puţin 74 de suporteri fiind ucişi în revoltele ce au izbucnit la finalul jocului disputat în oraşul Port Said din nordul Egiptului.

La finalul partidei, pe care gazdele au câştigat-o cu 3-1, mii de suporteri ai echipei locale au intrat pe teren şi i-au atacat pe fanii adverşi, scrie Marca. Printre morţi se numără şi reprezentanţi ai forţelor de ordine. Huliganii din galeria echipei gazdă i-au atacat cu pietre, sticle şi torţe pe fanii lui Al Ahly. Mai mulţi jucători ai oaspeţilor au fost baricadaţi în vestiar pentru a fi protejaţi de furia ultraşilor! Alte sute de persoane sunt rănite.

BBC scrie că unii dintre fani ar fi adus cu ei cuţite pe care le-au folosit în încăierare.

Unul dintre fotbalişti a povestit momentele de groază prin care a trecut pe stadionul din Port Said şi cum un fan a murit chiar în faţa lui. „Securitatea nu a făcut absolut nimic pentru noi. Am văzut cum un suporter a murit sub ochii mei, aşa ceva este inimaginabil!” a povestit, traumatizat, unul dintre fotbalişti.

Televiziunile locale au arătat imagini cu mulţimile care au coborât pe stadion, unde s-au încăierat cu suporterii rivali şi chiar cu jucătorii. Părţi ale stadionului au fost incendiate. Armata a intervenit şi a reuşit să stopeze măcelul.

Tot ieri, în Egipt, meciul dintre Zamalek şi Ismailiy a fost suspendat după ce suporterii au incendiat o parte din stadion.

În urma acestor evenimente, campionatul de fotbal din Egipt a fost suspendat pe termen nedeterminat.

„Fraţii Musulmani” au acuzat susţinătorii fostului preşedinte Hosni Mubarak de a fi responsabili de violenţele care s-au soldat cu cel puţin 74 de morţi şi sute de răniţi miercuri seară pe stadionul din Port-Said, relatează AFP. „Evenimentele de la Port-Said au fost planificate şi sunt un mesaj al partizanilor fostului regim”, a afirmat deputatul Essam al-Erian într-un comunicat publicat pe site-ul Partidului Libertăţii şi Justiţiei (PLJ), formaţiunea politică a Fraţilor Musulmani. Acesta a declarat că Adunarea poporului dominată de Fraţii Musulmani a cerut ministrului de Interne şi responsabililor securităţii să „îşi asume în întregime responsabilitatea”. Preşedintele Adunării poporului, islamistul Saad al-Katatni, a anunţat la rândul său convocarea unei reuniuni extraordinare a camerei pentru a discuta aceste evenimente.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.