SPORT 28 decembrie 2009

Luptele libere domină din nou clasamentul celor mai buni sportivi ai anului!

de Covasna Media | 632 vizualizări
29dec2009-esteraCei mai buni sportivi covăsneni şi-au primit recunoaşterea şi în acest an, chiar dacă situaţia economică a făcut ca „gala” din alţi ani, organizată de Direcţia de Sport a Judeţului Covasna, să se desfăşoare într-un cadru mult mai restrâns, cu participarea sportivilor din top, a tehnicienilor care i-au pregătit şi a presei. Marian Ştiopu, directorul instituţiei care ghidează activitatea sportivă în judeţ

29dec2009-esteraCei mai buni sportivi covăsneni şi-au primit recunoaşterea şi în acest an, chiar dacă situaţia economică a făcut ca „gala” din alţi ani, organizată de Direcţia de Sport a Judeţului Covasna, să se desfăşoare într-un cadru mult mai restrâns, cu participarea sportivilor din top, a tehnicienilor care i-au pregătit şi a presei. Marian Ştiopu, directorul instituţiei care ghidează activitatea sportivă în judeţ, a nominalizat sportivii cu cele mai importante performanţe, oferind diplome şi premii în bani (doar 5.000 de lei buget total) primilor 5 performeri. Premiile au fost înmânate de către invitatul special al ceremoniei, antrenorul Valeriu Tomescu, covăsnean plecat din Hăghig şi devenit cel mai bun antrenor român al anului trecut în urma succesului înregistrat în maratonul Jocurilor Olimpice de la Beijing de către atleta sa, Constantina Diţă.

Tomescu i-a oferit titlul de cel mai bun sportiv covăsnean al anului 2009 unei sportive care a văzut şi ea Beijing-ul, luptătoarea Estera Dobre, a căror performanţe excelente la nivel naţional, european şi chiar mondial au indicat-o drept lider incontestabil al acestei ierarhii. Estera este la ora asta unul dintre sportivii de top ai României, iar de numele ei atârnă speranţe legate de viitoare campionate mondiale şi jocuri olimpice. Alte două colege ale Esterei de la Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe au ocupat poziţiile doi şi patru din clasament. Este vorba de asemenea de luptătoare, Roxana Ianculovici şi Mihaela Munteanu, despre care antrenorul Matefi Arpad a spus că au toate şansele ca anul viitor să realizeze suprize din cele mai plăcute în competiţiile internaţionale. Reuşitele secţiei de lupte libere de la CSM Sfântu Gheorghe au făcut inevitabilă desemnarea de către DJS a lui Matefi Arpad drept cel mai bun atrenor al anului în judeţul Covasna.

Locul  3 a fost ocupat în acest clasament de tânărul sportiv din Târgu Secuiesc Kanabe Szilard, cu performanţe promi­ţătoare în tenisul de masă, iar poziţia a cincea i-a revenit  lui Lukacs Arnold, tot din Târgu Secuiesc cu evoluţii foarte bune la judo.

De neînţeles absenţa din acest clasament a lui Bucur Adrian, gimnastul de la Clubul Sportiv Municipal fiind nu doar vicecampionul absolut al României ci şi deţinătorul unui loc 6 la Universiadă şi participant cu echipa României la Campionatele Mondiale de Gimnastică.

În ciuda discuţiilor pe care le vor ridica astfel de clasamente în fiecare an, rămâne de apreciat iniţiativa Direcţiei Judeţene de Sport de a premia măcar simbolic, performanţele sportivilor de top ai judeţului, adeseori aflaţi  nemeritat departe de atenţia mediatică.

CLASAMENT

1. Estera Dobre - CSM Sfântu Gheorghe - lupte libere

2. Roxana Ianculovici - CSM Sfântu Gheorghe - lupte libere

3. Kanabe Szilard - Târgu Secuiesc - tenis de masă

4. Mihaela Munteanu - CSM Sfântu Gheorghe - lupte libere

5. Lukacs Arnold - Târgu Secuiesc – judo

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.